Nova vest
Fudbal 0

30.5.2024.

17:23

Runijeva šala: Ferguson je rekao Skolsu da me povredi! VIDEO

Vejn Runi, najbolji strelac u istoriji Mančester junajteda, dao je zanimljiv intervju gde je pričao o svojim igračkim danima.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Runi je od 2004. do 2017. godine odigrao 559 mečeva za Junajted, a 253 puta je zatresao mreže protivnika.

U razgovoru a nekadašnjim klupskim kolegom Garijem Nevilom na Jutjub kanalu i emisiji "Overlap", Runi se osvrnuo na epizodu kada je 2010. želeo da napusti Junajted, jer je imao ponudu Mančester sitija.

Godinu dana pre toga otišli su Kristijano Ronaldo i Karlos Tevez i Runi je rekao upravi i izvršnom direktoru Dejvidu Gilu da neće potpisati novi ugovor.

To se nije dopalo ni Aleksu Fergusonu koji je bio ljut na njega, a Runijevom željom da ode nisu bili oduševljeni ni igrači Junajteda.

Kada je sve eskaliralo i Ferguson na pres konferenciji u petak obelodanio javnosti Runijevu želju, usledio je trening popodne na kojem se Runi - povredio! Ali zanimljivo je kako, za to je prozvao jednog svog kolegu.

"Uvek ste želeli da dobijete te trening utakmice u petak, neki od klizećih startova bili su zaista užasni. Ferguson bi često umeo da prekine utakmicu i upozori nas. A Pol Skols me je dan pre meča 'izuo' na treningu. Bilo je to na dan kada je Ferguson na konferenciji rekao da želim da odem, tako da sam siguran da je šef razgovarao sa Skolsom pre treninga. Nije, šalim se", nasmejao se Runi.

Zanimljivo je i kako Runi gleda na velike vezne igrače tog perioda, Pola Skolsa, te Frenka Lamparda iz Čelsija i Stivena Džerarda iz Liverpula.

"Sva trojica bili su različiti. U kompletu, Džerard je bio najbolji; može da se brani, dodaje, trči, uklizava, postiže golove, izvodi prekide. Kao ol-raund igrač je bio najbolji. Što se tiče golova, Lampard je bio najbolji. Njegovi golovi iz sredine su bili neverovatni, tehnički nije bio kao Stivi ili Skols, ali nije bilo boljeg veziste za postizanje golova. Skols i to kako se prilagodio, to je bilo zadivljujuće. Kao mladić je bio napadač, onda je igrao desetku, onda dublje u sredini, diktirajući igru, mislim da ova dvojica nisu bili u stanju da diktiraju igru kao što je činio on. Svi su bili klasa od igrača. Stivi je mogao da dođe u Junajted i bude top igrač i čini što je Skols činio. Ali ne verujem da bi Skols mogao da radi ono što je Stivi u Liverpulu", zaključio je Runi. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu