Nova vest
Fudbal 2

25.4.2024.

14:35

Zvanično – Ćavi se predomislio

Ćavi Ernandes će i naredne sezone sedeti na klupi Barselone, potvrdio je to na konferenciji za medije u društvu predsednika kluba Đoana Laporte.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ćavi je u januaru, nakon poraza Barselone od Viljareala najavio da će na kraju sezone napustiti klub. U međuvremenu Katalonci su ispali iz trke za sve trofeje, poraženi su nedavno i od Reala u "el klasiku", pre toga od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona i sa ta dva poraza stavili tačku na debakl.

Ali desio se preokret uprkos rezultatskom krahu - Ćavi će ostati u klubu.

Tri meseca od kada je najavio da odlazi, predomislio se, dobio je i podršku od uprave kluba i sportskog direktora Deka, na ručku koji je organizovao prvi čovek kluba Laporta u svojoj kući.

Ćavi je u četvrtak pred medijima, u prisustvu dvojcie pomenutih funkcionera, obrazložio zbog čega je u samo tri meseca došlo do zaokreta. 

"Znate koliko volim Barselonu, hvala i predsedniku na lepim rečima. Ja sam vojnik kluba i najvžanija stvar je zajedništvo. Na sastanku sa predsednikom koji smo imali u sredu preedočaio sam im da stojim na raspolaganju klubu. Osetio sam veliko poverenje koje sportki menadžment i uprava imaju u mene", rekao je Ćavi.

Fudbaleri Barse su, kaže Ćavi, odigrali bitnu ulogu da promenu odluku i nastavi da radi.

"Podrška igrača mi je takođe bila vrlo važna, ubedili su me da naš zajednički posao mora da se nastavi jer svi imamo utisak da radimo dobro iako ove sezone nismo uspeli da dođemo do trofeja. Njihov stav me je naterao da nastavim ovu borbu i to su razlozi zbog kojih sam se predomislio. Navijači su mi klicali na stadionu, na ulici takođe, što me je takođe podstaklo da promenim odluku", poručio je Ćavi kome ugovor sa Barsom ističe naredne godine.

EPA-EFE/Alejandro Garcia

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu