Nova vest
Fudbal 2

24.4.2024.

19:00

Ten Hag će osetiti po džepu zbog neuspeha Junajteda

Mančester junajted gotovo da ni teoretski ne može da izbori plasman u Ligu šampiona, a to će imati značajne implikacije i na primanja.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Nespešna sezone, u kojoj je klub nanizao čak 12 poraza u Premijer ligi, koštaće i menadžera Erika ten Haga, ali i igrače.

Ostane li na kormilu Junajteda, Ten Hag će morati da računa na 25 odsto manja primanja u narednoj sezoni, pa bi tako sa 11,3 miliona evra godišnje, dobio 7,85 miliona evra.

Međutim, kako je sve izvesnije da bi mogao da bude smenjen, to će značiti i da bi i paket obeštećenja za raniji raskid saradnje od onog po ugovoru (do juna 2025. godine), bio drastično manji.

Problem za nove suvlasnike iz kompanije Ineos je u tome što ne vide pravog kandidata za njegovog naslednika.

Grem Poter, Tomas Tuhel, Ruben Amorim, Kiran Mekena, Roberto de Zerbi, Tijago Mota i Mičel, to su imena koja se vezuju sa interesovanjem Junajteda.

Ipak, pitanje je da li bi iko od njih mogao da se nosi sa izazovom kakav je Mančester junajted, posebno pod teretom neuspeha kluba iz proteklih sezona.

U svakom slučaju, za nekoliko nedelja, kada sezona bude gotova, biće i jasnije u kom pravcu će ići klub sa Teatra snova.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

8 h

Novo Sport Video Menu