Nova vest
Fudbal 0

26.2.2024.

15:00

Ništa od najveće kazne u istoriji Premijer lige

Fudbalskom klubu Everton smanjena je kazna zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja, sa gubitkom od 124 miliona funti – skoro 20 više od dozvoljenog.

Izvor: Premijer liga

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

"Karamelama" je u novembru prošle godine oduzeto 10 bodova, što je bio presedan u istoriji Premijer lige.
 

Ta kazna je ublažena i sada iznosi šest bodova, nakon što je klub uložio žalbu sudskom veću Premijer lige.

Stari rekordov

Ovom odlukom ponovo je devet bodova koje je oduzeto Portsmutu u sezoni 2009/10 najveća kazna u istoriji Premijer lige.

"Nezavisni žalbeni odbor je zaključio da će trenutni odbitak Evertona biti šest bodova. Klub je priznao kršenje pravila i uložio žalbu na devet tačaka, od kojih je usvojena na dva. Ova revidirana sankcija stupa odmah na snagu", saopštili su iz Premijer lige.

Everton je priznao krivicu za malverzacije u sezoni 202/21, kada su kršili pravila o profitabilnosti i održivosti. Po donošenju odluke o ublaženju kazne izrazili su zadovoljstvo i najavili nastavak saradnje sa Premijer ligom.

"Dok klub još razmatra odluku Nezavisne komisije, zadovoljni smo što je naša žalba rezultirala smanjenjem bodovnih sankcija. Bez obzira na ovu odluku i pozitivan ishod, Klub ostaje u potpunosti posvećen saradnji sa Premijer ligom u vezi sa tekućim postupcima pokrenutim za obračunski period koji se završava u junu 2023. godine. Klub još uvek razmatra šire implikacije ove odluke i u ovom trenutku neće davati dalje komentare", piše u zvaničnom saopštenju Evertona.

Četiri boda koji su time dobili biće izuzetno važni u nastavku borbe za ostanak u eliti. Everton sada ima ukupno 25 bodova, odnosno pet više od Lutona koji je prvi ispod crte. Time su sa 17. stigli na 15. mesto prvog ranga engleskog fudbala, ispred Notingem Foresta i Brentforda.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

4 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

7 h

Novo Sport Video Menu