Nova vest
Fudbal 3

22.4.2024.

17:18

Liverpulu propada i plan B: Vest Hem se raspituje za Amorima

Portugalski stručnjak Ruben Amorim mogao bi da zameni Devida Mojesa na klupi Vest Hema, prenosi "Atletik".

Dušan Đukanović
EPA-EFE/JOSE COELHO

Novinar tog lista Dejvid Ornstajn je preneo da su predstavnici "čekićara" obavili inicijalne razgovore sa trenerom Sportinga, koji je već viđen kao zamena za Jirgena Klopa u Liverpulu.

"Redsi" su želeli da nemačkog stručnjaka zamene Ćabijem Alonsom koji je odlučio da i sledeću sezonu provede sa Bajerom. Plan B je bio Amorim, dok je Ornstajn ranije preneo da u Liverpulu nisu zainteresovani za Roberta De Zerbija, koji je bio treći i poslednji član užeg izbora za Klopovog naslednika. Kako stvari stoje, na klupu Liverpula će neko četvrti.

Kako Mojesu ističe ugovor na leto, tim iz engleske prestonice,  tim mora da planira za budućnost iako je škotskom stručnjaku još u februaru ponuđen produžetak saradnje.

Na ovu vest se nadovezao i poznati insajder kada je reč o fudbalskoj "pijaci" Fabricio Romano, koji je dodao da između Amorima i Liverpula nikada nije postojala bilo kakva vrsta dogovora, baš kao ni sada između Portugalca i Vest Hema.

Liverpul je na "stendbaju", Vest Hem razmatra opcije, ali novi preokret i ostanak Mojesa koji je "čekićarima" doneo prvi evropski trofej od 1965. godine bi lako mogao i da se ostvari.

Tako bi Amorim (39), jedan od najtraženijih mladih stručnjaka, mogao da ostane bez novog angažmana i tako kao i Alonso nastavi rad u klubu u kom se proslavio.

Amorim je sa timom iz Lisabona do svada osvojio prvenstvo, dva puta Kup i Superkup Portugalije.

Na putu je da posle prekida 19 godišnjeg posta Sportinga bez titule osvoji i drugu u nizu. U ovom trenutku imaju 10 bodova uz meč više prednosti u odnosu na Benfiku.

Gradskog rivala su eliminisali i u polufinalu Kupa, gde će 26. maja igrali u za titulu protiv Porta.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

6 h

Novo Sport Video Menu