Nova vest
Fudbal 0

22.4.2024.

18:38

Kapelo: Spektakularan Real, igra Barse sa mnogo nepotrebnih dodira

Fabio Kapelo, nekadašnji trener Reala, sa uživanjem je pratio El Klasiko na "Santjago Bernabeu".

Izvor: Marka

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/ IPP/Mario Romano

Trofejni italijanski stručnjak je došao u Madrid kako bi prisustvovao dodeli Laureusovih nagrada, a usput je rešio da pogleda i okršaj Reala i Barselone.

U izjavi za Marku otkrio je svoje utiske o onom što je video na terenu.

"Srećan sam što sam prvi put na novom Bernabeuu. Video sam spektakularan Real Madrid, svi igrači imali su veliki entuzijazam, pomagali su jedni drugima u želji da okrenu utakmicu. Karlo Ančeloti je čovek koji zna da kaže prave stvari igračima. U El Klasiku su mi se dopale promene, u prvom poluvremenu nije bilo dorbo, ali je on to dobro razumeo. Kasnije je tim bio bolji svakom njegovom promenom", kaže Kapelo.

Ima zamerke na račun igre Barselone.

"Nije mi se dopalo. Igra sa mnogo nepotrebnih dodira. U prvom poluvremenu su bili opasniji iz kornera. Imali su šansi i u drugom delu, ali ne mnogo. Nisam video da su igrači bili voljni da pomognu treneru da nešto napravi. Nisu se dovoljno snažno borili i radili stvari koje normalno vidim u igri Barselone", smatra Kapelo.

Zamera i čelnicima kako je rekao "Tebas lige" što nema upotrebe tehnologije na gol liniji.

"Nezamislivo je i sramno da Tebas liga nema tehnologiju gol linije, a pretenduje da bude najbolja na svetu".

Pohvalio je igru Reala u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester sitijem i prolaz na penale. Smatra da je Real sada favorit za pehar Lige šampiona.

"Real ima igrače visokog kvaliteta, jači su od ostalih, imaju dobar stil igre, jer znaju kako da kombinuju mnoge od njih. Kada pate, pate zajedno, kada treba igrati spektakularno, čine to. Real je favorit da uzme Ligu šampiona", zaključio je Kapelo. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu