Nova vest
Fudbal 5

8.4.2024.

15:13

Liverpul 62 puta šutnuo ka golu Junajteda – dao dva gola?!

Fudbaleri Liverpula žaliće za propuštenim prilikama protiv velikog rivala Mančester junajteda u nedeljnom derbiju, ali i u onom odigranom na "Enfildu".

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

U 180 minuta fudbala "Redsi" su postigli samo dva gola protiv Junajteda što zvuči kao naučna fantastika ako se ima u vidu da su uputili 62 šuta ka golu Ten Hagovog tima.

Čak 28 puta šutnuli su igrači Liverpula ka golu Junajteda na "Old Trafordu", a još viće u njihovom prvom meču - 34 puta.

Ako na kraju sezone ostanu bez trofeja ovolika neefikasnost u dvomeču sa "đavolima" mogla bi da se ispostavi kao ključan razlog takvog epiloga. 

Podsetimo, dva tima su u prvom meču sezone odigrala bez golova na "Enfildu".

I tada je Klopov tim dominirao, stvarao šanse i polušanse, promašivao zicere, oborio rivala "na konopce" ali ni tada, kao i u nedelju, nije uspeo da kruniše terensku nadmoć.

Nije bilo igrača sposobnog da materijalizuje silne šanse koje su im se ukazale pred golom Onane.  


Ove sezone Junajted definitivno "ne leži" Liverpulu jer ih je izbacio i u četvrtfinalu FA Kupa, osim što ih je dva puta sapleo u trci sa Sitijem i Arsenalom.

Statistika kaže da su 62 udarca ka golu jednog tima protiv drugog u dva meča sezone, najveći ikad zabeležen broj od kada seovakvi parametri mere.

 

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu