Nova vest
Fudbal 0

5.4.2024.

12:31

Poćetino: "Nisam klovn, trener sam"

Trener Čelsija Maurisio Poćetino je izneo utiske posle preokreta i pobede nad Mančester junajtedom.

Aleksandar Stajkovac
EPA-EFE/PETER POWELL

Meč je bio pun preokreta, "plavci" su poveli sa 2:0, usledio je preokret Junajteda, a potom dva pogotka Kola Palmera u 10. i 11. minutu nadoknade za novi preokret i pobedu (4:3).

Poćetino je istakao da je utakmica bila neverovatna i da je njegov tim zaslužio pobedu.

"Mislim da je bila neverovatna utakmica, bili smo bolji tim i zaslužili smo pobedu. Odlično smo počeli meč, vodili 2:0 i kontrolisali situaciju, a onda smo napravili grešku. Posle toga smo emotivno pali, nije bilo lako nositi se sa time. U drugom poluvremenu smo opet kontrolisali meč, pa primimo gol iz kontre. Naravno da smo razočarani načinom na koji smo primili tri gola, moramo da budemo bolji u tim situacijiama. Mislim da smo na kraju zaslužili trijumf, videla se veza između navijača i igrača, ovo bi trebalo da bude prekretnica kada je reč o međusobnom poverenju", počeo je Poćetino. Potom je dodao:

Rađanje velikog igrača – svi pričaju o Kolu Palmeru

"Osećalo se da ćemo izgubiti, ali fudbal je takav, nešto se desilo, uvek treba verovati do kraja. Govorili smo igračima da još ima vremena, da veruju da možemo da damo i pobednički. Emotivna pobeda, tri boda i važna pobeda jer želimo da smanjimo zaostatak za timovima ispred nas."

Usledila je zanimljiva izjava Poćetina, u kojoj je istakao da "nije klovn, već fudbalski trener".

"Tim mora da pokaže strast tako što će trčati, pokušati opet da osvoji loptu, davati golove… Mislim da je to strast koju naši navijači žele da vide. Ja moram da budem miran, da budem analitičan, da gledam utakmicu i da pokušam da pomognem u svakom aspektu. Treba da se koncentrišem, a na kraju meča možemo pokazati strast, kao sada na kraju meča. Fantastično je to, ali ovo nije cirkus, neću da budem klovn pored aut linije. Nisam klovn, trener sam. Ako neko želi klovna, neka ga nađe", podvukao je Poćetino.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

18 h

Novo Sport Video Menu