Nova vest
Fudbal 3

5.4.2024.

10:20

Rađanje velikog igrača – svi pričaju o Kolu Palmeru

Napadač Čelsija Kol Palmer (21) het-trikom obeležio "ludi" derbi sa Mančester junajtedom i golom za pobedu 4:3 u 101. minutu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/NEIL HALL

To je ujedno bio i najkasnije postignut pobednički gol u istoriji Premijer lige, upisan je na isteku 100. minuta i 39. sekunde.

Kada jednog dana bude vraćao film na utakmicu koja mu je bila prekretnica karijere vrlo je moguće da će Palmer misliti na meč sa Junajtedom. Utakmica koja je obeležila njegovu karijeru i usmerila je ka visinama.

Jasno je, sad i nakon velike partije u derbiju, da ovaj fudbaler nije samo "one season wonder" - Engleska je dobila igrača za velika dela. O Palmeru se jedino priča dan posle trilera na "Stanford Bridžu".

"Jedna od njegovih najboljih veština je njegova mentalna snaga i kapacitet da se nosi sa pritiskom", locirao je najveći kvalitet svog napadača menadžer Čelsija Mauricio Poćetino.


Sada se u Sitiju možda i kaju zbog prodaje ovog fudbalera u poslednjim satima perlaznog roka prethodnog leta. Čelsi ga je platio 42 miliona funti i mnogi su taj potez "plavaca" proglasili kao još jednu u nizu loših procena.

Poćetino danas misli da su ga dobili za "male pare".

"Mlad je ali u prvoj sezoni u klubu igra konstantno. Zaista je neverovatno kako se nosi sa pritiskom. To je znak da može biti veliki igrač", hvali svog igrača Poćetino.

"Sa partijom koju je pokazao protiv Junajteda nemoguće je ne reći da će biti veliki igrač", dodao je Argentinac.

Sa het-trikom protiv Mančestera Palmer se pridružio grupi igrača sa 16 golova ove sezone - ispred njega je samo Haland sa dva gola više.

Ni poziv u reprezentaciju Engleske za Euro nije daleko. To bi bio šlag na torti za ovog igača i njegovu karijeru koja se galopirajuće razvija.

Profimedia

Na poslednje četiri utakmcie psotigao je šest golova, upisao i dve asistencije i potpuno je jasno o kakvom igraču je reč. 

"Uticaj koji ima na igru je neverovatan. Obavlja fantastičan posao, teško mi je da pričam više o njemu. Pokazao je mentalitet i kvalitet", tu se zaustavio Poćetino u pohvalama na račun Palmera.

Het-trik koji je postigao protiv Junajteda prvi mu je u seniorskoj karijeri.

Zanimljivo je da je polovinu golova ove sezone postigao iz jedanaesterca - osam. Toliko puta je i šutirao sa bele tačke.

U istoriji Premijer lige samo su Jaja Ture i Dimitar Berbatov psotigli više golova iz penala u jednoj sezoni uz perfektan učinak, prvi 11, drugi devet.
 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

3 h

Novo Sport Video Menu