Nova vest
Fudbal 21

28.5.2024.

11:10

Stojanović: "Protiv Srbije? Njihove provokacije me dodatno pale"

Slovenački reprezentativac Petar Stojanović je govorio o meču protiv reprezentacije Srbije na EURO.

Izvor: nogomania.rs

Profimedia

Stojanović ima srpsko poreklo, a plasman Slovenije na EP u Nemačkoj komentarise kao vrhunac svoje fudbalske karijere.

Polaže velike nade u utakmicu sa Srbijom. Čuo je i "potcenjivanje" Slovenije u Srbiji, što ga je motivisalo još više. Za "nogomania.rs" je istakao da veruje u svoj tim.

"Protiv Srbije? Rekao bih ovako. Oni sami nam daju dodatnu motivaciju. Ne bih prognozirao ništa, govorio bih nakon utakmice. Verujem u nas! Njihovi komentari i provokacije me dodatno pale, molim ih da ih bude što više. Jedva čekam tu utakmicu. Moji koreni su iz Srbije, ali na ovoj utakmici idem na sve ili ništa. Oni će imati navijače, mi takođe, daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom kraju", rekao je Stojanović za "nogomania.rs".

Bivši igrač Maribora i Dinamo Zagreba je ove sezone kao pozajmljeni igrač Empolija igrao za Sampdoriju, koju sa klupe predvodi čuveni Andrea Pirlo.

Stojanović posle završene klupske sezone računa na dobre igre Slovenije na EURO.

Slovenija se nalazi u Grupi C, zajedno sa Srbijom, Danskom i Engleskom.

On priznaje da je grupa teška, ali veruje da će cela Slovenija podržati reprezentaciju.

"Mentalitet u reprezentaciji je drugačiji nego što je bio pre kvalifikacija. To smo dokazali na terenu. Svi mi ginemo na terenu i prepoznatljivi smo po našoj taktici. Ne komplikujemo previše, igramo konkretno. Možemo očekivati da napravimo nešto veliko, zašto ne bismo prošli grupnu fazu? Moramo biti realni, grupa je veoma teška", rekao je Stojanović i dodao:

"Već smo dobro igrali protiv Srbije i Danske, čak su momci u Ljubljani dokazali da mogu parirati Engleskoj. Naravno, EURO će biti nešto drugačije. Imaćemo podršku navijača, tamo se niko neće 'čuvati', nego ćemo ići punom snagom. Očekujem lepo leto, neka Slovenija živi za fudbal."

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu