Nova vest
Fudbal 0

5.3.2024.

12:08

BiH sanja EURO – Milošević objavio spisak "Zmajeva"

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević objavio je spisak igrača na koje računa za mečeve baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Milošević: Ovo je najbolje što imamo

"Čvrsto verujem, da ne kažem znam, da je ovo najbolje što trenutno imamo. Na osnovu onoga što smo videli i što smo analizirali i što planiramo da igramo, ovo je najbolje što imamo, a da li je ova ekipa u stanju da ostvari dobar rezultat protiv Ukrajine, ubeđen sam da jeste. Oni su ozbiljna individualna reprezentacija, to je nešto što može da pomogne, ali nije od presudnog značaja. Bitnije je imati dobar i kompaktan u utakmicama gde se sve rešava u jednoj utakmici", rekao je Milošević.

Prvi poziv među "Zmajeve" stigao je fudbaleru Kelna Denisu Huseinbašiću, koji je nedavno dobio dozvolu FIFA za promenu sportskog državljanstva s obzirom na činjenicu da je nastupao za mladu reprezentaciju Nemačke.

Kao što je ranije najavljeno, povratnik u reprezentaciju je Anel Ahmedhodžić, koji je "izgladio odnose" s FSBiH i biće uzdanica Miloševića u odbrani.

Prva prepreka "Zmajevima" na putu ka eventualnom plasmanu na EURO biće Ukrajina.

Ova utakmica polufinala baraža se igra 21. marta u Zenici s početkom u 20:45 časova.

Ukoliko Miloševićevi izabranici pobede, uslediće finale baraža 26. marta u Sarajevu protiv pobednika duela Izrael – Island.

U slučaju da BiH izgubi od Ukrajine, odmeriće snage s poraženom reprezentacijom iz pomenutog duela, ali će to biti prijateljski meč bez rezultatskog značaja.

Pjanić i Džeko "perjanice"

Milošević je optimista – na osnovu čega?

"Rezultati sa poslednjih utakmica jesu bili loši, izbegavao sam da tražim opravdanja, ali realnost je bila da smo igrali bez sedam-osam bitnih igrača. Te utakmice jesu bile negativan parametar rezultatski, ali smo dobili određene igrače za baraž. Većina naših igrača igra dosta dobro u klubovima, svi jedva čekaju da dođu, nećemo imati problem motiva već naprotiv, imaću zadatak da stišavam atmosferu. Svi oni osećaju da duguju i medijima i javnosti i navijačima mnogo toga te sam siguran i znam da dolaze sa velikom željom i motivom. Ne želim euforiju, ali jedna utakmica kod kuće protiv bilo koga kada date maksimum, sve je moguće. To su tri-četiri parametra na kojima baziram svoj optimizam".

Selektora BiH ne zabrinjava što u selekciji nema veliki broj igrača koji igraju u ligama "petice" jer, prema njegovim rečima, fudbal u Evropi napreduje.

Prema Miloševićevoj odluci, najbolji tim BiH u ovom trenutku čine:

Golmani: Ibrahim Šehić (Al-Kalidž), Nikola Vasilj (Sankt Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaka);

Odbrana: Amar Dedić (Red Bul Salcburg), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Šefild junajted), Adrian Leon Barišić (Bazel), Denis Hadžikadunić (Hamburger SV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaraguču);

Sredina: Rade Krunić (Fenerbahče), Gojko Cimirot (Al-Fahdža), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajaks), Miralem Pjanić (Šardžah), Denis Huseinbašić (Keln), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Amar Rahmanović (Krilja Sovjetov);

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augzburg), Haris Tabaković (Herta), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiva Moskva), Smail Prevljak (Herta) i Dal Varešanović (Rizespor).

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu