Nova vest
Fudbal 0

15.4.2024.

12:09

Sarajevski antifudbal VIDEO

Godinama smo bili žrtve antifudbala u beogradskom "večitom" derbiju, ali je tu neslavnu "titulu" sada preuzeo veliki derbi Sarajeva.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Devet žutih i tri crvena kartona ponudio je haotični 152. sarajevski derbi, bez ijednog gola na stadionu "Grbavica".

Uprkos velikom broju kartona, ovo je verovatno bila utakmica s najmanje prekršaja ikada na jednom derbiju, prenosi portal "Kliks" (Klix).

Gotovo neverovatno zvuči podatak da su viđena samo 24 prekršaja na celoj utakmici, što je prosek na kojem bi pozavidele i velike evropske lige.

Od toga, Željezničar je dobio tri žuta kartona, a Sarajevo šest (još dva su dobila i službeni predstavnici kluba), ali uprkos tome efektivne igre je bilo vrlo malo, pogotovo u drugom poluvremenu.

Željo je imao svega 19 i po minuta stvarnog vremena igre, a Sarajevo više od 30.

Još neverovatniji je podatak da je Željo s dva crvena kartona u drugom poluvremenu napravio samo jedan prekršaj, a Sarajevo čak pet prekršaja.

Iako je sudijska četvorka odradila generalno dobar posao, ostao je utisak da je sudijska nadoknada u drugom poluvremenu morala biti mnogo duža.

Diskutabilna je bila i situacija u kojoj su igrači Sarajeva tražili igranje rukom Haruna Karića u kaznenom prostoru, ali penala nije bilo, navodi sarajevski portal.

Ostalo je do kraja 0:0, a tim rezultatom svakako mnogo zadovoljniji može biti Željezničar, koji je s dva igrača manje u polju odoleo svim napadima gostiju.

Heroj "plavih" bio je golman Vedad Muftić sa šest odbrana.

U narednom kolu Sarajevo će u još jednom derbiju dočekati lidera Borac, dok će Željezničar gostovati Posušju, timu koji mu preti iz drugog plana u borbi za mesto u Evropi.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu