Nova vest
Fudbal 61

10.5.2024.

16:53

Veče karijere golmana koji ne želi da igra za Srbiju

Golman Rome Mile Svilar oduševio je Evropu nestvarnim intervencijama na golu Rome, koja je samo zahvaljujući njemu dugo bila u igri za plasman u finale Lige Evrope.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Svilara su igrači Bajera iz Leverkuzena na kraju matirali autogolom i duboko u nadoknadi - jedva.

A pokušavali su nebrojeno puta, i svaki put je ishod bio isti - nesuđeni golman srpske reprezentacije u svakoj neprilici je izlazi kao pobednik. Skidao je lopte koje su bile "viđene" u mreži. 

Bio je daleko najbolji i najkorisniji u ekipi Rome.

Njegovi saigrači su mu u najkritičnijem periodu, to je bio veći deo prvog poluvremena, "seli u krilo". Igrači Bajera su nadirali sa svih strana i uvek probijali odbranu ali ne i Svilara.

Vredi pogledati samo neke od intervencija pa videti koliko je Mile bio dobar u četvtak uveče, sebi je definitivno zacementirao mesto među stativama "Vučice" za naredne sezone.

Mile je, razumljivo, bio utučen posle meča. Toliko napora je uložio, toliko puta je spasao svoj tim, toliko odbrana, da bi na kraju bio eliminisan.

Dugo posle tešio ga je iskusni Rui Patrisio (36), rezervni čuvar mreže Rome, koji je na kraju očinski prigrlio Svilara, svog naslednika na golu. I taj trenutak pokazuje koliko je ovaj momak, rođen pre 24 godine u Antverpenu, bio upečatljiv u još jednoj velikoj evropskoj utakmici.

Svilar se već proslavio ove sezone, još u februaru, kada je sa dve odbrane u penal seriji odveo Rimljane u osminu finala Lige Evrope. Roma je tada eliminisala Fejnord.

Svilar je, podsetimo, odbio da igra za reprezentaciju Srbije na nedavni poziv selektora Stojkovića, priklonio se Belgijancima ali ni tamo nije mogao da prođe zbog toga što je već branio jednom za naš nacionalni tim (protiv Katara 2021) te je tako izgubio pravo da stoji na golu druge reprezentacije.

Šteta, ovakav potencijal neće biti iskorišćen u nečije nacionalne svrhe.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Podeli:

Komentari 61

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 61

Podeli:

Fudbal

Mesi na spisku Argentine

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni objavio je spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Ekvadora i Gvatemale, uoči Kupa Amerike.

Beta

21:30

16 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu