Nova vest
Fudbal 0

19.4.2024.

16:30

Nagelsman ostaje selektor do 2026. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman produžio je ugovor do Svetskog prvenstva 2026.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Christopher Neundorf

Nakon što je dobio iznenađujući otkaz u minhenskom Bajernu u martu 2023, Nagelsman je šest meseci kasnije preuzeo funkciju selektora Nemačke zamenivši na klupi nacionalnig tima Hansija Flika.

Prvobitni ugovor sa 36-godišnjim Nagelsmanom važio je do Evropskog prvenstva čiji je domaćin Nemačka od 14. juna do 14. jula.

Ostanak Nagelsmana na klupi Nemačke stavio je i tačku na mogućnost da se on vrati u Bajern, koji traži novog trenera i naslednika Tomasa Tuhela.

Po pisanju nemačke štampe, za Bajern je povratak Nagelsmana bio prioritet nakon što je Ćabi Alonso odlučio da ostane u Bajer Leverkuzenu i naredne sezone.

"Ovo je odluka doneta srcem. Velika je čast trenirati reprezentaciju i raditi sa najboljim igračima u zemlji. Zajedno želimo da budemo uspešni na Evropskom prvnestvu kod kuće, uzbuđeni smo zbog toga. Nakon toga, radujem se što ću zajedno sa svojim stručnim štabom prihvatiti izazov Svetskog prvenstva", rekao je Nagelsman.

Rezultati Nemačke u poslednje vreme, odnosno pobede protiv Francuske i Holandije, donele su nadu navijačima Nemačke za uspeh na Evropskom prvenstvu.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu