Nova vest
Fudbal 11

16.4.2024.

22:53

Borusija munjevito bacila na kolena Atletiko! VIDEO

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su Atletiko Madrid (4:2) u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona i tako se plasirali među četiri najbolja tima Evrope.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Pravi spektakl i rolerkoster viđen je na legendarnom "Vestfalenu", gde su "milioneri" nadoknadili poraz iz prvog meča na stadionu "Vanda Metropolitano" (2:1).

Sve je počelo sa šansom domaćih, koji su zapretili preko Marsela Sabicera, da bi ubrzo svoju, na drugoj strani, propustio Alvaro Morata.

Sjajna kontra Atletika tako nije krunisana golom, jer je napadač "jorgandžija" bio previše nonšalantan nakon što je pobegao svom čuvaru.

Slavlje domaćih prvi je režirao Julijan Brandt, koji je iskoristio odlično dodavanje Matsa Humelsa, ali i nedovoljno dobru intervenciju Jana Oblaka u 34. minutu.

Samo pet minuta kasnije, Jan Matsen je protrčao po levoj strani nakon dodavanja Sabicera i poslao neodbranjiv udarac u dalji ugao za erupciju oduševljenja u Dortmundu.

Borusija je na pauzi imala prednost, ali je već u 49. minutu Atletiko uspeo da se vrati, posle nespretne intervencije i autogola Humelsa u 49. minutu.

Rezultat "na nulu", maka u revanšu, vratio je Anhel Korea, koji je posle odbitka zakucao loptu iza leđa Gregoru Kobelu.

Drami tu nije bilo kraja, pošto je Dortmund ponovo do prednosti stigao u 71. minutu, kada je na centaršut Sabicera, Niklas Filkrug maestralno reagovao i glavom savladao Oblaka.

Pravi blickrig domaćih zapečatio je upravo Sabicer u 74. minutu, preciznim udarcem po zemlji, čime je Dortmund trasirao sebi put ka polufinalu.

Do kraja susreta Sabicer je pokušao još jednom iz daljine, a domaći su se samo trudili da lopta bude što dalje od njihovog gola.

Dortmund će u polufinalu igrati sa Pari Sen Žermenom, a prvi meč na programu je za dve sedmice.

"Milioneri" će prvi put od 2013, kada su bili vicešampioni "starog kontinenta", igrati polufinale Lige šampiona.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu