Nova vest
Fudbal 0

16.4.2024.

8:10

Ćavi: Istorijska šansa, daćemo i život za plasman u polufinale

Fudbaleri Barselone od 21 čas igraju revanš susret četvrtfinala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Španci iz prvog meča imaju prednost gola (3:2), tako da će prvak Francuske imati težak zadataak da nadoknadi minus na gostujućem terenu.

Trener Barselone Ćavi Ernandes je usoči susreta poručio da su šanse na strani njegovog tima.

"Imamo kao klub veliku priliku. Igramo kod kuće, to je veliki faktor u našu korist. Na Monžuiku mogu da budu magične noći kao i na Kamp Nou. Predosećam da će to biti meč sličan prvom, nećemo da spekulišemo. Pritiskaće nas, a mi ćemo morati da nađemo prostor i pokažemo ličnu snagu i prođemo u polufinale. Pričamo o jednom od najboljih trenera i timova. Imamo mnogo enzuzijazma i želje, jako smo uzbuđeni", kaže Ćavi.

On će morati i da odluči hoće li igrati Pedri ili Gundogan.

"Vidim da je Pedri spreman i da počne meč. Svi koji su na spisku su u stanju da igraju 90 minuta. Na poluvremenu ćemo pričati o umoru ili povredama. Pedri će nam biti važan", jasan je Ćavi. 

Ono što je jasno je da u timu neće biti štopera Andreasa Kristensena.

"Osetiće se njegovo odsustvo. Biće trenutaka kada je potrebna jedna ili druga stvar, to će nas svakako povrediti. Ključ će biti u tmskoj igri, da se međusobno podržavamo. Moramo i živote da damo ako treba da uđemo u Polufinale, bez obzira na imena", jasan je trener Barselone.

U nečemu je morao da se saglasi i sa trenerom rivalskog Reala, Karlom Ančelotijem.

"Ja sam dobro, veoma sam motivisan i srećan zbog toga gde smo kao klub. Imamo šansu za polufinale posle pet sezona bez toga. Svi vi vidite kakva je to prilika. Saglasan sam sa Ančelotijem, pobede vam donose olakšanje, zbog poraza jedva i da dišete". 

Pozvao je sve navijače da naprave paklenu atmosferu i još jednom odbio da priča o svojoj budućnosti.

"Brinete mnogo za mene, pre tri meseca nije bilo tako. Važna stvar je da tim ode u polufinale", dodao je Ćavi, koji je rekao i da su na formiranje njega kao trenera uticali najviše Luis Aragones, te Pep Gvardiola i Luis Enrike. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu