Nova vest
Fudbal 4

8.4.2024.

19:50

Ančeloti pred Siti: Neverovatno atraktivan meč

Fudbaleri Real Madrida dočekaće u utorak aktuelne evropske prvake, ekipu Mančester sitija, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Trener Reala Karlo Ančeloti, koji će sutra započeti rekordni 200. meč u Ligi šampiona, imao je punih osam dana da pripremi tim za sučeljavanje s Mančester sitijem Pepa Gvardiole treću godinu zaredom u nokaut-fazi najvažnijeg evropskog takmičenja.

Siti je, u međuvremenu, igrao u subotu protiv Kristal palasa, pa Gvardiola nije zadovoljan time koliko je vremena ostalo za pripremu utakmice.

Poslednji meč u španskoj ligi Real je odigrao 31. marta protiv Atletik Bilbaoa, a prethodnog vikenda je odmarao, pošto je taj vikend bio rezervisan za finale Kupa kralja.

"Ovo je neverovatno atraktivan meč. Kvalitet obe ekipe će nam omogućiti da gledamo dobar meč. Mislimo da ćemo biti bolji od Sitija u nekim aspektima, a oni misle da će biti bolji od nas u drugim. Posle 180 minuta ćemo videti ko je bio bolji", rekao je Ančeloti.

Real je pre dve sezone eliminisao Siti u polufinalu Lige šampiona, dok se engleski klub revanširao prošle sezone, takođe u polufinalu.

Na te poslednje četiri utakmice ova dva tima u Ligi šampiona postignuto je 17 golova. U međusobnim duelima Siti je upisao četiri pobede, Real tri, dok su tri utakmice završene nerešeno.

Obe ekipe pokušavaju da se plasiraju u polufinale Lige šampiona četvrti put zaredom.

Trener Reala Karlo Ančeloti sutra će doći do svoje 200. utakmice u Ligi šampiona.

"To je veliko dostignuće. Sećam se svoje prve utakmice, bila je to protiv Sparte iz Praga kada sam bio u Parmi. Doći do 200 utakmica znači mnogo. Preživeti toliko godina u fudbalu, pogotovo u mojim godinama, veliki je uspeh", rekao je 64-godišnji Italijan.

Ančeloti će sa Realom pokušati da osvoji svoju treću titulu u Ligi šampiona, s timom koji je ove sezone jači jer je dobio i odličnog igrača Džuda Belingema.

Mladi engleski vezista nikada nije igrao u Premijer ligi, ali se četiri puta do sada sastao s Mančester sitijem i dva puta postigao gol protiv engleskog tima.

Belingem je upisao 20 golova i deset asistencija otkako je stigao u Madrid i jedno je od najboljih napadačkih oružja kluba ove sezone, zajedno sa Vinisijusom Žuniorom i Rodrigom.

"Njegov uticaj je ogroman. To je drugačiji tim u odnosu na onaj iz prošle sezone. Meč sa Real Madridom je uvek težak izazov. Oni su izuzetan klub i u ovom takmičenju mogu da kontrolišu mnoge stvari, sa iskustvom koje imaju iz prošlosti", rekao je Gvardiola.

Utakmica Real Madrid – Mančester siti na programu je u utorak od 21.00.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu