Nova vest
Fudbal 0

1.4.2024.

18:00

Članovi Fenerbahčea odlučuju o povlačenju kluba iz lige

Članovi fudbalskog kluba Fenerbahče odlučiće u utorak da li će se klub povući iz turske Superlige, nakon što su njegove igrače napali navijači Trabzonspora.

Izvor: Beta

Profimedia

Na vanrednoj sednici Skupštine Fenerbahčea u utorak, članovi će glasati o tome da li klub treba da se povuče iz domaće lige, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fenerbahče je u martu saopštio da će razmotriti povlačenje iz lige, nakon što su posle utakmice 17. marta domaći navijači Trabzonspora napali igrače istanbulske ekipe dok su proslavljali pobedu 3:2.

Prvo je jedan navijač utrčao u teren i krenuo ka igračima Fenerbahčea, koji su odmah krenuli ka njemu u pokušaju da se odbrane i da ga napadnu. Odmah su utrčali redari u pokušaju da spreče tuču.

Golman istanbulske ekipe Dominik Livaković je u završnici utakmice pogođen predmetom koji je bačen sa tribine, a posle meča jedan navijač Trabzonspora udario ga je u glavu.

Na snimcima se može videti kako fudbaler Fenerbahčea Miši Batšuaji šutira navijača, a njegov saigrač Brajt Oseji-Semjuel kako udara drugog navijača.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino osudio je nasilje kao "apsolutno neprihvatljivo".

Nakon tuče, 13 navijača Trabzonspora je uhapšeno, od kojih su petorica u istražnom zatvoru.

Posle 30 kola u turskom šampionatu Fenerbahče je drugi sa dva boda zaostatka za vodećim Galatasarajem, a u sredu bi trebalo da igra protiv Adane.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

2 h

Novo Sport Video Menu