Nova vest
Košarka

Petak, 07.07.2023.

13:04

Petrušev i Simonović dominirali u ABA – da li mogu da ponove MVP sezonu i u Zvezdi?

Klub sa Malog Kalemegdana blizu je realizacije plana da upari dvojac koji je obeležio sezonu 2020/2021 u regionalnom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Petrušev i Simonović dominirali u ABA – da li mogu da ponove MVP sezonu i u Zvezdi?
Foto: Starsport/Dragana Stjepanovic

Trenutno je situacija takva da su obojica vrlo blizu da naredne sezone igraju za Crvenu zvezdu.

Simonović je raskinuo saradnju sa Čikagom i njegov povratak u Evropu je više nego izvestan, gotovo završena stvar, a prema poslednjim informacijama naredni klub biće mu upravo srpski evroligaš koji je bio najbrži da mu ponudi najbolje uslove.

Simonovića tako čeka najveći izazov karijere - igranje u najjačoj evropskoj konkurenciji.

Na Malom Kalemegdanu bi vrlo lako mogao da ga sačeka igrač sa kojim je u paru dominirao u dresu Mege pre dve sezone.

Petrušev je trenutno u SAD gde se bori za svoje mesto pod suncem u Letnjoj Ligi NBA.

Pruža solidne partije (noćas 8 poena i 8 skokova) međutim utisak je da bi za njegovu karijeru bilo najbolje da se zadrži u Zvezdi i odigra još jednu jaku evroligašku sezonu.

Ni potezi koje vuče Fila mu ne idu u korist - Sevetisiksersi su već potpisali dvojicu centara čime su potpuno suzili prostor za centra Zvezde.

Obojica su upravo u paru pružala najbolje partije karijera - u sezoni 2020/2021. izabrani su u idealnu petorku ABA lige.

Te sezone Petrušev je bio i najkorisniji igrač lige.

Imao je učinak od 23.7 poena, 7.6 skokova i indeks 28, dok je Marko Simonović sezonu završio sa 15.8 poena, 9 skokova i indeksom 19.2 u proseku po meču.

Simonoviću je to bila druga sezona u Megi, a sezonu ranije bio je treći u glasanju za najkorisnijeg igrača lige.

Zvezda bi sa njima u tandemu dobila ono što dosad nije imala od centara koji su svih prethodnih godina defilovali klubom - moderne, pokretne "petice" sa izraženim šuterskim karakteristikama.

Jedan od važnih aduta obojice je upravo šut sa distance što bi timu dalo dodatnu napadačku širinu uz, naravno, snažan nastup u reketu i napadanje obruča u svakom trenutku.

Petrušev i Simonović bi otud bili pravo osveženje za ekipu uz, recimo, Aleksa Pojtresa, takođe atletski dominantnog Amerikanca, koji se pominje kao jedno od rešenja za reket.

Raduljica, Kuzmić, Martin i Bentil su prošlost, stiže sveža krv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu