Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.09.2022.

20:15

Srbija na skeneru B92.net: Nepostojeća odbrana za put kući

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija na skeneru B92.net: Nepostojeća odbrana za put kući
Foto: FIBA

Izabranici Svetislava Pešića odigrali su solidno prvo poluvreme i očajno drugo u kom nisu mogli ništa da odbrane, a pored toga ni igra u napadu nije dobro funkcionisala.

Igrači su hronološki praćeni, tako da u prvom poluvremenu to nije izgledalo loše, imali smo šest poena prednosti, svakako je moglo bolje, ali prednost je bila na našoj strani. Međutim, u drugom su odigrali neobjašnjivo loše.

Previše otvorenih šuteva, baš kao pre godinu i nešto u Beogradu... Iako je Pešić rekao da nije isti poraz, nema velike razlike. Kažnjavali su nas iz "pik-end-rola" i ne samo iz toga...

Vasilije Micić – Pogodio je "dugu" dvojku uz faul, ali je promašio tri trojke u prvoj četvrtini. I pored toga lopta je dobro kružila, a bilo ga je i na defanzivnom skoku. U drugoj četvrtini je povukao kada je Jokić bio na klupi, sa nekoliko sjajnih poteza održao je Srbiju u prednosti i imao 11 poena i četiri asistencije posle 20 minuta igre.

Nije Vasa briljirao u nastavku, dosta nekih defanzivnih propusta, a u napadu se ispromašivao. Jako loša igra u drugom poluvremenu. Često je ispada u odbrani, a opet u napadu nije bilo mnogo racionalnih rešenja. Očekivalo se više od MVP F4 Evrolige.

Ognjen Jaramaz – Odbrambeno je non-stop pravio pritisak na igrača koji prenosi loptu i italijanski plejmejkeri nisu mogli da podignu glavu od njega. Igrao je samo četiri minuta u prvom periodu. U drugom poluvremenu nije igrao mnogo, a i kada jeste nije donosio prava rešenja u napadu.

Marko Gudurić – Nije dobro ušao u utakmicu, dve izgubljene lopte, dve promašene trojke, od čega je jedna bila baš otvorena. Loše poluvreme za srpskog beka. Ni u nastavku utakmice nije odigrao kako se očekuje, potpuno je podbacio. Gudurić je imao povredu kvadricepsa u avgustu, vratio se na teren, ali jasno je da nije bio sto odsto i odigrao je loš turnir.

Vanja Marinković – Sjajni Marinković od prvog minuta. Pogodio je dve trojke iz tranzicije, uvek aktivan u odbrani. Dugo ga je Pešić držao na klupi, a kada se vratio nije mnogo korišćen u napadu. U nastavku nije igrao mnogo, verovatno nije mogao zbog problema sa stomakom.

Dejan Davidovac – Zbog dva brza faula nije mnogo igrao u prvom poluvremenu. Podelio je lepu asistenciju za Jokića, ali pored toga nismo videli mnogo od njega u ovom periodu. Nije igrao više.

Vladimir Lučić – Solidno je ušao u utakmicu, poentirao iz kontranapada, energično u odbrani... Ipak, bio je tih u prvom poluvremenu, samo dva poena i očekivala se bolja igra u nastavku. Međutim, to se nije desilo u trećoj četvrtini. Nesigurno je izgledao, promašio je dve otvorene trojke... Potom je podbacio i u četvrtoj deonici... Loša utakmica kapitena.

Nikola Kalinić – Utakmica je otvorena akcijom za njega. Odigrao je leđima i poentirao. Ubrzo je pogodio i trojku uz faul čime je digao arenu na noge. Odlično je igrao, ali je u drugoj četvrtini dobio treću ličnu grešku, zbog čega je presedeo veći deo. Jedini je igrao nešto uz Jokića i Micića u trećoj četvrtini... Ipak, ni u on u četvrtoj nije uspeo da se izdigne...

Marko Jagodić-Kuridža – Neverovatna energija Kuridže. Kupio ničije lopte, uvek aktivan na ofanzivnom skoku, plus je pogodio trojku iz ćoška na asistenciju Micića. Kada niko nije mogao da pogodi koš, pogodio ga je i prekinuo lošu seriju - ali samo za kratko. Ne može mu se ništa zameriti, nije se od njega očekivalo da vuče, ono što je bilo do njega, odradio dobro.

Dušan Ristić – Nije igrao na utakmici.

Nikola Milutinov – Bio je odličan ono malo što je odigrao u grupnoj fazi, ali protiv Italije u prvom poluvremenu nije igrao najbolje. Zatim ni u nastavku nije pronašao ritam, u napadu nije dolazio do svojih pozicija, u odbranio nije "krpio" i proveo je samo 11 minuta na terenu.

Nikola Jokić – Dosuđen mu je faul u napadu na startu, ali to ga nije mnogo omelo. Uveo se u meč koševima sa linije penala, a prvi put poentirao je posle ofanzivnog skoka, što mu je ujedno bio i prvi šut ka košu, u nekom šestom minutu. Impresivan je bio sa linije za slobodna bacanja, u napadu je sve kupio, što se i očekivalo jer Italija nema klasičnog centra. Dominirao je pod obručem, ali smo trpeli i u odbrani, naravno ne samo zbog Jokića, već nam je generalno timska defanziva bila loša.

Šta reći košarkašu koji je imao 32 poena, 13 skokova, četiri asistncije, indeks 41...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve