Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.09.2022.

20:00

Stotka kao od šale: Srbija na +30

Košarkaši Srbije savladali su Finsku rezultatom 100:70 u 3. kolu Evrobasketa.

Izvor: SN

Autor: SN

Stotka kao od šale: Srbija na +30
Photo: Matias Horak/STARSPORT

Jedna od najdominantnijih predstava reprezentacije Srbije u poslednje vreme na svojoj koži je osetila selekcija Finske.

Srbija je bez trunke problema razbila protivnika i zasela na prvo mesto grupe D sa maksimalne tri pobede u tri kola Evrobasketa.

Najefikasniji su bili Vasilije Micić i Nemanja Nedović sa po 14 poena, s tim što je Micić imao i 7 asistencija. Po 13 su imali Jokić (10 skokova, 14 asistencija) i Kalinić, 12 je imao Lučić, a 11 Gudurić.

Verovali ili ne, Srbija je imala čak 30 asistencija, 37 skokova i 10 ukradenih lopti.

Što se Finaca tiče, najefikasniji je bio Lauri Markanen sa 18 poena, dok su po 10 imali Maćuni i Valtonen.

Srbija je utakmicu počela opreznije, a Finci preko Markanena pogodili neke šuteve spolja i rano poveli sa 12:8, a mnogi su se uplašili kada se Micić okliznuo i uhvatio za koleno.

Ipak, sve je prošlo kako treba i on je uredno nastavio meč, a Srbija za tren oka pravi veliku Seriju i od zaostatka 10:15 dolazi do vođstva 22:15.

Probali su Finci i tajm-autom da uspore Srbiju, ali nije uspelo i izabranici Svetislava Pešića ubacuju 33 poena za 10 minuta košarke.

Druga četvrtina je protekla u dominaciji "Orlova", već na startu je poenima Jokića sa linije za slobodna bacanja došla do prednosti od 20 razlike. Videli smo pogođene šuteve spolja u režiji Kalinića, Nedovića, Lučića, ali i jedno ali up zakucavanje posle spektakularnog pasa Ognjena Jaramaza.

Na poluvreme se otišlo sa prednošću 62:34, a u nastavku je viđena malo drugačija košarka. Srbija jeste usporila tempo, ali se i Finska prilagodila takvom načinu košarke i počeli da igraju malo grublje.

Izabranici Svetislava Pešića su na kraju ubacili 100 poena i trijumfovali sa 30 razlike, što je jedna od ubedljivijih pobeda u poslednje vreme.

Srbiju čeka duel sa Izraelom u utorak od 21 čas, koji ćete takođe moći da pratite uz B92.net

Meč možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

529 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve