Nova vest
Fudbal

Subota, 07.06.2008.

12:27

Luka Modrić - Hrvatska

Nova zvezda hrvatskog fudbala, u odsustvu povređenog Edvarda da Silve u Austriji i Švajcarskoj će biti glavni adut Slavena Bilića. Jedna od najomiljenijih sportskih ličnosti u Hrvatskoj, Modrića su već sada svrstali među najkreativnije igrače u istoriji hrvatskog fudbala, a u tandemu sa Nikom Kranjčarom u Bilićevom srednjem redu predstavljaće veliku opasnost za bilo koju od ekipa na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sezona: Za razliku od nove neuspešne kampanje u Evropi, Dinamo je ponovo bio ubedljiv na domaćoj sceni, osvojio još jednu „duplu krunu”, a motor “modrih” bio je mladi kapiten Modrić, po svim ocenama najbolji igrač hrvatske lige. Postigao je 13 golova i nebrojeno puta asistirao. Dinamo je osvojio 10. titulu prvaka u HNL-u, a trofej u Kupu proslavljen je na Poljudu. Sezona se nije ni završila kada je engleski Totenhem izjednačio klupski transfer rekord, izdvojivši 22 miliona evra za mladog plejmejkera, pa će ostvrski mediji sa posebnom pažnjom pratiti njegove igre na Evropskom prvenstvu.

Karijera: Ponikao je u Zadru, da bi 2001. godine, kao 16-godišnjak prešao u Dinamo. Posle sezone u omladinskom pogonu zagrebačkog kluba otišao je na kaljenje u Zrinjski. U Mostaru je pokazao pun potencijal, a nagrada za odlične igre stigla je kada je proglašen za najboljeg igrača bosansko-hercegovačke Premijer lige, iako je Zrinski bio daleko od vrha. Sledeću sezonu proveo je ponovo na pozajmici, u Interu iz Zaprešića, i predvodio klub na putu do druge pozicije u ligi, da bi se 2005. konačno vratio u Zagreb, kada je potpisao novi desetogodišnji ugovor. Sa Dinamom je osvojio tri titule, od toga dve “duple krune”, a krajem sezone 2007/08 obeležio je početak prelaznog roka, kada je prešao u Totenhem.

Reprezentacija: Prošao je sve hrvatske selekcije, bio kapiten mlade reprezentacije, a za “A” tim debitovao je u martu 2006. godine protiv Argentine. Na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj imao je dva nastupa kao zamena, a prvi gol u dresu nacionalnog tima postigao je u pobedi nad Italijom u prijateljskom meču u Livornu. Bio je redovan u kvalifikacijama za EURO 2008 i postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve