Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.06.2008.

17:15

Vesli Snajder - Holandija

Iako mnogi smatraju da je u reprezentaciji Holandije akcenat na kvalitetnim i talentovanim pojedincima, Vesli Snajder ne misli tako. Za razliku od svog saigrača, Rafaela van der Varta, Snajder je daleko veći optimista. „U odnosu na tim sa poslednjeg Svetskog Prvenstva, sada smo dve godine stariji. Siguran sam da sa ovakvim timom Holandije možemo daleko da doguramo, ukoliko budemo radili zajedno i ujedinimo sve naše kvalitete“.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Sezona: Sa 27 miliona evra, Snajderov transfer je bio treći po redu najskuplji i u ’kraljevskom klubu’ i u 2007. godini (ispred su bili samo njegov saigrač iz reprezentacije Arjen Roben i Pepe). Iako je ta suma izazvala sumnju i nevericu kod mnogih, ipak se radilo o jednom od najtalentovanijih veznih igrača na svetu, koji ima samo 23 godine. Specijalista za slobodne udarce, koji u igri podjednako uspešno koristi i levu i desnu nogu, doveden je u Real Madrid da na neki način bude naslednik Dejvida Bekama, uključujući i dres sa brojem 23. 30 mečeva u Primeri, uz 9 golova i osvojenu titulu šampiona Španije pokazalo je da je to bio dobro uložen novac. Njegov prvi postignuti gol u Primeri bio je na debiju i to u gradskom derbiju sa Atletiko Madridom, koji je odlučio pobednika. Odličnu debitantsku sezonu zapečatio je golom iz slobodnog udarca u poslednjem meču Primere sa Levanteom na ’Santijago Bernabeuu’.

Karijera: Još jedan izdanak sjajne Ajaksove omladinske škole. Brzo se probio do ’B’ tima koji je tada vodio Deni Blind. Blind je bio taj koji je posavetovao Ronalda Kumana da Snajdera preseli u ’A’ sastav Ajaksa, gde je debitovao 2003. u ’rasturanju’ Viljema II sa 6:0. Sa 18 godina postao je jedan od najbitnijih igrača u Ajaksu, a u prvoj sezoni je odigrao čak 20 utakmica, uz četiri gola. Za pet godina u Ajaksu, osvojio je jednu titulu šampiona i dva Kupa Holandije. Od crveno-belog dresa oprostio se sa 18 golova u prvenstvu te sezone. Za 27 milona evra prelazi u Real gde postaje jedan od najzaslužnijih za odbranjenu titulu prvaka Španije.

Reprezentacija: Snajder je prošao sve selekcije reprezentacije Holandije. Za prvi tim debitovao je aprila 2003. protiv Portugalije. Sa reprezentacijom je došao do polufinala Evropskog Prvenstva 2004. koje je počeo na klupi, ali se brzo nametnuo za startnih jedanaest, postigavši dva gola. Bio je starter i u svim mečevima Holandije na Svetskom Prvenstvu 2006. Do sada je sakupio 43 nastupa za nacionalni tim, uz osam postignutih golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve