Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.06.2008.

13:47

Hidink: "Želeo sam Italiju u polufinalu"

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Gus Hidink izjavio je da bi više voleo da njegov tim u polufinalu Evropskog prvenstva igra protiv Italije a ne Španije.

"Gledao sam četvrtfinale između Italije i Španije i više bih voleo da su 'azuri' prošli, jer protiv njih može da se napravi pobednička taktika. To je ekipa u kojoj većina fudbalera stoji na jednom mestu, iza lopte, što protivničkim igračima ostavlja mnogo prostora za igru", rekao je Hidink novinarima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hidink je dodao da je šteta što Rusija neće igrati protiv Italije.

"Nije se desilo da Italija prođe u polufinale i to je šteta. Španija je slična Rusiji jer i oni žele da igraju fudbal, ali ako se desi da 'crvena furija' povede 1:0, onda će se povući i igrati na kontranapade", rekao je Holanđanin.

Fudbaleri Rusije su se uverili koliko dobro Španija igra kontranapade na prvom meču Evropskog prvenstva, kada je David Vilja postigao tri gola u pobedi "crvene furije" od 4:1.

Hidink je tada kritikovao svoje fudbalere da su pravili početničke greške - lako su gubili loptu i nisu se trudili da je ponovo osvoje.

Mladi tim je prihvatio kritike i od tada Rusija je na tri naredne utakmice primila samo jedan gol, i to od reprezentacije Holandije, koja je postigla devet golova na tri meča u grupnoj fazi takmičenja.

Selektor Rusije ima manjih problema sa sastavom tima jer su lakše povređeni Dinijar Biljaletidinov, Ivan Sajenko i Aleksander Anjukov.

Na polufinalnoj utakmici Hidink neće moći da račina na odbrambenog igrača Denisa Kolodina i igrača sredine terena Dimitrija Torbinskog, koji su suspendovani zbog dobijenog drugog žutog kartona na četvtrfinalnoj utakmici protiv Holandije.

Hidink je rekao da će njegova ekipa igrati drugačije u odnosu na prvi meč protiv "crvene furije", što znači da će napadač Andrej Aršavin imati značajnu ulogu na utakmici.

Aršavin je propustio prve dve utakmice na Evropskom prvenstvu zbog suspenzije, ali je u narednim utakmicama postigao dva gola.

Hidink je rekao da nije iznenađen dobrim igrama napadača ruske reprezentacije.

"Znao sam da je dobar igrač, igrao je u kvalifikacijama. Tada je bio jedan od najvažnijih igrača i partije koje pruža na Evropskom prvenstvu za mene nisu iznenađenje.", rekao je Holanđanin.

Hidink je u toku turnira uloge favorita prepuštao protivničkim ekipama, ali danas nije želeo da prognozira rezultat.

"Obe reprezentacije vole da igraju fudbal i ne mogu da prognoziram rezultat", dodao je Hidink.

Polufinalna utakmica između Rusije i Španije igra se u četvrtak, 26. juna u 20.45 sati u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve