Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.06.2008.

16:36

Vilja: "Ne zanosim se het-trikom"

Napadač fudbalske reprezentacije Španije David Vilja izjavio je da se neće zaneti zbog het-trika na utakmici sa Rusijom u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

"Najbolje je što se to desilo na početku Evropskog prvenstva. Pobedili smo, a ja sam postigao tri gola, iako nisam siguran da je to najbolja utakmica koju sam odigrao. Vrlo sam zadovoljan. Pokušaću samo da se opustim i uživam", rekao je napadač Valensije.

Vilja je u duelu sa Rusijom postao prvi španski igrač koji je na Evropskom prvenstvu postigao tri gola na jednoj utakmici. Het-trik na nekom velikom takmičenju poslednji put je postigao Mičel kada je njegov tim sa 3:1 pobedio na Svetskom prvenstvu 1990. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vilja ipak nije želeo da prihvati sve zasluge i posebno je pohvalio partiju saigrača u napadu "crvene furije" Fernanda Toresa koji je bio asistent kod prvog gola, dok je kod drugog odvukao odbrambenog fudbalera protivničke ekipe.

"On je zaslužan za prva dva gola. Zato sam i proslavljao golove sa njim", rekao je Vilja, koji je sa 17 golova u dresu reprezentacije prestigao upravo Toresa i postao 10. strelac u istoriji ekipe.

Vilja bi ipak mogao da ima problema u odmoru, pošto je het-trik u duelu sa Rusijom samo podigao ionako veliko interesovanje bogatih klubova koji žele da ga kupe od Valensije, kluba u lošoj finansijskoj situaciji.

Mediji spekulišu da su najozbiljniji kandidati za dovođenje dvadesetšestogodišnjeg napadača madridski Real, Barselona, Arsenal i Čelsi.

"Jučerašnji dan nije promenio moje misli", kazao je Vilja i priču odmah okrenuo ka reprezentaciji: "Deo sam dobrog tima, osvojili smo tri boda i sada moramo da nastavimo da radimo bez značajnih promena", istakao je Vilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve