Nova vest
Borilački sportovi 0

27.3.2024.

23:26

Rvači završili pripreme u Poreču

Rvačka reprezentacija Srbije okončala je pripreme u Poreču i sa treninzima i vrednim radom nastavila u Zrenjaninu.

Izvor: B92.Sport

Privatna arhiva

Naši rvači spremaju se za turnir evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre koji se od 5. do 7. aprila održava u Bakuu.

"Po već ustaljenom običaju u Poreču smo imali izvanredne uslove za rad. Na jednom mestu bilo je 20 reprezentacija i oko 140 vrhunskih rvača. Radio se samo sparing i svi naši reprezentativci imali su sedam do 10 vrhunskih sparing partnera. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, a bili smo u mogućnosti da sprovedemo sve tehničko-taktičke zamisli", rekao je jedan od trenera u stručnom štabu naše reprezentacije Vojislav Trajković.

Pripreme u Poreču su trajale šest dana, a srpski tim brojao je 10 rvača: Georgi Tibilov, Mate i Viktor Nemeš, Sebastijan Nađ, Ali Arsalan, Aleksa Ilić, Miloš Perović, Aleksandar Komarov, Andrija Mihajlović i Branko Đukić. Po povratku iz Hrvatske sa radom se nastavilo u Zrenjaninu.

"Tu ćemo boraviti do 3. aprila, a onda putujemo u Azerbejdžan. Na turniru evropskih kvalifikacija učestvovaćemo sa pet takmičara. Nezahvalno je davati prognoze, ali svaka osvojena olimpijska norma bila bi veliki uspeh. Naši rvači su na minulom Svetskom prvenstvu u Beogradu obezbedili tri vize za Pariz, tako da ćemo se maksimalno potruditi da dodatno uvećamo srpski olimpijski tim. Naša velika želja da na Igramo u Francuskoj imamo pet takmičara", konstatovao je Trajković.

Priliku da izbore učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, srpski rvači imaće i na turniru svetskih kvalifikacija koje se održavaju u istanbulu od 8. do 10. maja.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve