Nova vest
Borilački sportovi 2

6.4.2024.

14:45

Istorijski uspeh srpskih reprezentativaca – osam medalja na EP u MMA

Srpski MMA borci osvojili su osam medalja u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
MMA savez Srbije

Tokom protekle nedelje, reprezentacija Srbije se nadmetala sa najboljim amaterskim borcima iz cele Evrope, postigavši plasman u top 7 zemalja zahvaljujući osvajanju osam medalja (dve zlatne, jedne srebrne i pet bronzanih).

Zlato su oko vrata stavili Mateja Dekserović i Nemanja Blagojević, srebro Vladimir Ostojić, a bronzu Stevo Pilipović u kadetskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji Ognjen Mićović, Petar Markovski, Ivan Stojković i Anastasija Rajković doneli su Srbiji bronzane medalje.

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Savo Lazić čestitao je reprezentativcima na postignutom uspehu, ističući da je Srbija sada definitivno u vrhu evropskog i svetskog MMA.

"Ovo je bila izvanredna prilika za mlade talente da se dokažu na ovako prestižnom takmičenju, gde se okupio evropski krem boraca. Ovde nema slabih", naglasio je Lazić i dodao da se priča o sjajnoj organizaciji, te da je vrlo verovatno da će Srbija biti domaćin novog IMMAF evropskog prvenstva 2025. godine.

Publika će u subotu od 18 časova, imati priliku da isprati finale Evropskog prvenstva i svečanu ceremoniju zatvaranja takmičenja u pomen tragično stradalom reprezentativcu Stefanu Saviću.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

17 h

Novo Sport Video Menu