Nova vest
Borilački sportovi 0

24.4.2024.

18:14

Dve pobede i dva poraza srpskih boksera u četvrtfinalu

Sedmi dan takmičenja doneo je devet borbi za osiguranu bronzanu medalju muških boks reprezentativaca Srbije na šampionatu Evrope za seniorke i seniore u Beogradu.

Izvor: B92.Sport

Bokserski savez Srbije

U prvoj sesiji u ring su izašla četiri srpska boksera i zabeležila dve pobede i dva poraza, čime je naš muški tim došao do četvrte bronze pod svodovima hale "Aleksandar Nikolić".  

Juriš srpskih boksera po medalje krenuo je pobedom reprezentativca u najlakšoj kategoriji, do 48kg Radeta Joksimovića koji je savladao Moldavca Iona Plinga. Ovom pobedom Rade je obezbedio treću bronzu Srbiji u muškoj konkurenciji na ovom Prvenstvu. U polufinalu boriće se protiv Jermena Harutjunjana Bareghama koji je salvadao prvog nosioca iz Gruzije Šakila Alakverdovija.

"Nije bilo sasvim lako, od prvog minuta sam davao svoj maksimum i borio se za Srbiju. Sutra me takođe očekuje jak protivnik, ali dajem sve od sebe da uzmem zlatnu medalju. Hvala predsedniku saveza Nenadu Borovčaninu, treneru Stojanu Kneževiću i mojoj porodici što su uz mene i što mi pružaju maksimalnu podršku. Živela Srbija!", rekao je Joksimović.

Bokserski savez Srbije

Usledio je zlatni dečko našeg boksa, osvajač Beogradskog pobednika 2023. Omer Ametović u kategoriji do 51kg koji je izvojevao veliku pobedu nad Gruzijecem Davitom Japaridzeom i stigao do bronze. Za priliku da se bori za zlato Omer će odmeriti snage sa predstavnikom Turske Sametom Gumusom.

"Neću se zaustaviti ovde, ovo je najveći uspeh za mene do sada. Nike bilo lako, ali sam išao na moje iskustvo. Neću ništa unapred da obećavam, ali idem do kraja. Hvala svima koji su mi pružili maksimalnu podršku", istakao je Ametović.

Usledio je poraz našeg reprezentativca u kategoriji do 54kg Tamira Galanova od Rusa Dmitri Dvalija, kao i našeg reprezentativca u kategoriji do 63,5kg Nazifa Sejdija koje je poražen od Rusa Mamedova Gabila.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu