Nova vest
Borilački sportovi 2

23.4.2024.

21:10

Srpske bokserke osvojile devet bronzi na EP

Pobednička poema srpskih boks gracija nastavljena je i u drugoj sesiji šestog dana takmičenja.

Izvor: B92.Sport

BSS (Dragana Stjepanovic)

Nakon prve sesije i održanih četvrtfinala Evropskog prvenstva za seniorke i seniore 2024. rezultat za Srbiju glasio je pet od pet, što znači pet zagarantovanih bronzi. Druga sesija krenula je pobedom srpske reprzentativke Natalije Šadrine u kategoriji do 60kg protiv Miroslave Jedinakove iz Slovačke.

Za plasman u polufinale Šadrina će se boriti sa svetskom i olimpijskom šampionkom, Irkinjom Keli En Harington koja kao i naša Natalija ima obezbeđenu normu za OI u Parizu gde brani zlato osvojeno u Tokiju.

"Zadovoljna sam pobedom, verovala sam u sebe i boksovala dobro, hrabro, taktički. Srećna sam, imam sjajnu podršku i tima i svih ovde, to mi je dodatna motivacija da budem još bolja i jača. Protivinica jeste velika šampionka, boksovale smo 2-3 puta do sada i ostao je jedan revanš za mene ka njoj, a ja sam sama sebi najveći rival, verujem da ću ovog puta biti u moju korist", istakla je Šadrina.

Trijumfalni pohod srpkinja nastavila je i Milena Matović u kategoriji do 66kg pobedila Šahlu Alahverdijeve iz Azerbejdžana. Naredni meč polufinala Matovićeva boksuje protiv prvog nosioca, ruskinje Albine Mlodazhanove.

"Meč je bio dosta težak, bila je prisutna i ta euforija s obzirom da sam boksovala za medalju koja je kruna moje karijere. Nadam se da sam odradila dobar deo taktike i da se publici i trenerima svideo sam meč. Biće teško u nastavku, ali Bože zdravlja idemo korak po korak do zlata", rekla je Matovićeva.

U kategoriji do  63kg srpska reprezentativka Kristina Kaluhova deklasirala je Anu Juliju Jeni iz Švajcarske i time obezbedila desetu sigurnu bronzu za Srbiju na ovom šampionatu. U narednom meču bosovaće protiv Slovakinje Tamare Kubalove.

"Prva borba je uvek teška i zato nije bilo sasvim lako. Neće biti sasvim lako ni u nastavku, ali sam maksimalno spremna za sve situacije. Nadam se da ću osvojiti medalju", istakla je Kuluhova.

Usledio je prvi poraz za ženski srpski tim na ovom šampionatu, U kategoriji do 70kg Anastasija Lukajić izgubila je od Beloruskinje Arinr Danilčik.

Za kraj četvrtinalnog dana u konkurenciji dama pod svodoima hale "Aleksandar Nikolić" u kategoriji do 75kg srpska reprezentativka Nikolina Gajić uvelikoj borbi savladala je Gabrijelu Stonkute iz Litvanije i time donela 11 osiguranu bronzu za Srbiju. U polufinalu Nikolina će se boriti protiv ruskinje Anastasije Šamonove.

"U početku smo se uigravale, nakon što sam ušla u ritam uspela sam da izvučem pobedu. Srećni smo što smo danas ostvarili skoro stopostotni učinak. Juče mi je bilo malo lakše zato što je protivnica danas bila mnogo jača", zaključila je Gajićeva.

Sedmi dan takmičenja donosi devet borbi za osiguranu bronzanu medalju muških boks reprezentativaca Srbije. Za plasman u polufinale i medalju boriće se:

(48kg) Rade Joksimović – Ion Plinga (MDA), 51kg Omer Ametović – Davit Japaridze (GEO), 54kg Tamir Galanov – Dmitri Dvali (RUS), 63,5kg Nazif Sejdi – Mamedov Gabil (RUS),  67kg Vahid Abasov – Rafael Buza (HUN), 71kg Jovan Nikolić – Stefan Savković (MNE), 75kg Almir Memić – Šriri Hamza (BEL), 80kg Rastko Simić – Iseni Arjan (MKD), 86kg Veljko Ražnatović – Čiriakov Andrei (MDA).

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu