Nova vest
Borilački sportovi 0

16.4.2024.

14:35

"Svako je krojač svoje sudbine, verujemo u medalje"

Vreme je za sjaj evropskog boksa u Beogradu.

Izvor: BSS

Bokserski savez Srbije (BSS)

Dva dana ostalo je do početka šampionata "Starog kontinenta" za seniorke i seniore koje će biti održano od 18. do 28. aprila 2024. u hali "Aleksandar Nikolić".

Mušku selekciju Srbije predvodi proslavljeni srpski bokser, koji je u karijeri aktivnog boksera imao i titule prvaka države kao i sveslovenskog prvaka.

Pod palicom Milana Piperskog koji kao selektor već ima osvojenu svetsku bronzu i dva evropska zlata, reprezentacija Srbije ulazi u jedno od najvažnijih takmičenja koje su imali do sada, Prvenstov Evrope i to na domaćem tlu.

"Došlo je na vreme i za dugo očekivano Evropsko prvenstvo u Beogradu za koje smo se dosta spremali. Nadam se da ćemo prebroditi sve krize koje su normalne u ovakvim situacijama i da ćemo ostvariti najbolji mogući uspeh za Srbiju. Boks je individualni sport i što bi se reklo, svako je krojač svoje sudbine. Momci su uglavnom trenirali maksimalno, ne samo na ovim pripremama nego generalno i nekoliko godina unazad i to se posebno odnosi na nekoliko pojedinaca koji su stvarno ispoštovali svaki poziv, svaki trening i svaki nastup. Tako da siguran sam da će se sav njihov trud isplatiti", objašnjava selektor Piperski.

Bokserski savez Srbije (BSS)

Na spisku selektora Piperskog i trenera Horhe Luis Fromete Matosa za učešće na EP u srpskoj prestonici nalaze se: Rade Joksimović, Omer Ametović, Tamir Galanov, Stefan Camović, Nazif Sejdi, Vahid Abasov, Jovan Nikolić, Almir Memić, Rastko Simić, Veljko Ražnatović, Sadam Magomedov, Dušan Veletić.

"Boksovati u svojoj državi je sa jedne strane blago opterećenje s obzirom da smo domaćini i imamo puno obaveza. Sa druge strane je veliko olakšanje jer boksujete pred svojom publikom za koju se nadamo da će da nas podrži u što većem broju. Ovom prilikom bih i da pozovem sve ljubitelje boksa i generalno sporta da dođu i da podrže naše momke i naravno da uživaju u vrhunskom boksu. Nadam se da će publika prepoznati kvalitet naših boksera i videti sa koliko krvi, žara i snage se osvajaju medalje. Koliko će biti medalja ne znam, ali znam da su svi momci maksimalno spremni i fokusirani ka najboljem učinku", ističe Piperski.

Srbija i Beograd su bili sjajni domaćini Svetskog prvenstva za seniore u Beogradu 2021. Sada je na redu i Evropsko u obe seniorske konkurencije, a naredne godine i za seniorke Svetski šampionat.

Bokserski savez Srbije (BSS)

"To samo govori da smo zemlja boksa i da smo ozbiljni organizatori. Drago nam je što možemo da budemo ponosni na našu zemlju i Bokserski savez Srbije".

"Dok sam boksovao nikad mi nije palo na pamet da ću jednog dana postati selektor reprezentacije Srbije, samo sam razmišljao o rezultatima. Treneri koji su bili sa nama i koji su još uvek tu su mi pomogli dosta u ulozi selektora, ne bih sad sve da ih nabrajam, ali svi uspesi koje smo postigli su zahvaljujući i njima jer ne možete sve sami postići. Jako je važan timski rad, sloga i motivacija. Sa mnogim nacijama smo trenirali što je takođe dosta pomoglo. Zahvalio bih se ovim putem ličnim trenerima naših reprezentativaca kao i trenerima same reprezentacije koji su angažovani od strane Bokserskog saveza", zaključio je selektor muške boks selekcije Srbije.

Bokserski savez Srbije (BSS)

Prve borbe zakazane su za 18. april 2024. sa početkom od 15 časova. Prvog dana takmičenja biće održano deset borbi, od 19 časova je svečana ceremonija otvaranja sa bogatim programom, spektakl koji je svojstven bokserskim manifestacijama u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, uvek priznat i hvaljen u svetu boksa.

Od 19. do 25. aprila borbe će se voditi u dve sesije u dva ringa istovremeno, prva sesija počinje od 15 časova, druga od 17:15 časova svaki dan, do 26. aprila kada je dan pauze. Finala su zakazana za 27. i 28. april 2024. godine. Svi mečevi biće prenošeni u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu