Nova vest
Auto-moto 1

23.3.2024.

10:40

Ferstapen: Nezgodan vikend, ali ostvarili smo cilj

Maks Ferstapen će i treći put ove sezone trku započeti sa pol pozicije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Holanđanin u bolidu Red Bula bio je najbolji i u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije, na stazi u Melburnu.

Bilo je to 35. put da stigne do čelne pozicije pred jednu trku, ali zanimljivo je što kaže da nije očekivao da će imati najbolje vreme.

"Mislim da je sve bilo pomalo neočekivano u kvalifikacijama, ali sam generalno zadovoljan. U oba kruga koja sam vozio osećaj je bio zaista divan, tako da sam stvarno uživao. Bio je to pomalo nezgodan vikend, ali uspeli smo da ostvarimo cilj, tako da sam srećan zbog toga", kaže Maks.

Ferari je imao veoma dobre kvalifikacije, Karlos Sajns i Serhio Peres su bili drugi i treći.

"Čini se da su veoma brzi na dugim trkama, što se tiče sutrašnje trke stavio bih sve pod upitnik, ali sve to čini sezonu uzbudljivom, saznaćemo sutra kako stoje stvari", dodao je svetski šampion.

Serhio Peres će startovati sa treće pozicije.

"Imao sam dobru šansu. Moj prvi sektor nije bio sjajan, posebno na krivini broj jedan, u poslednjem pokušaju nisam ostvario pravu kombinaciju, čime sam izgubio koju desetinku, možda i više. Ipak sam srećan. Kako je bilo tokom vikenda, ova startna pozicija i nije tako relevantna u ovom trenutku", smatra Peres.

"Promenili smo donekle strategiju za trku, videćemo ko će uspeti da preživi neke nezgodne delove", zaključio je Meksikanac. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve