Nova vest
Auto-moto 0

21.6.2024.

23:55

Započeta policijska istraga u Mercedesovom timu

Šef Mercedesovog tima Toto Volf izjavio je da je policija otvorila istragu pošto je nepoznata osoba poslala imejl u kojem tvrdi da ekipa ne favorizuje Luisa Hamiltona.

Izvor: Beta

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

"Imejl nije od člana tima, a šokantan je jer se pominje smrt. Pozvali smo policiju da potraži IP adresu (koja može da identifikuje pošiljaoca). Takve onlajn zloupotrebe moraju da prestanu. Ne može neko da se krije iza telefona i napada vozače", rekao je austrijski lider, koji je danas na marginama Velike nagrade Španije, delovao da je baš ljut.

Volf je rekao da se ne može zamisliti da bi 1.500 ljudi koji rade noću i danju u timu moglo namerno da nanese štetu nekome.

Imejl je poslat 10. juna sa naslovom "Potencijalna smrtna presuda za Luisa". Pominje se da Mercedes tretira Luisa Hamiltona gore nego njegovog klupskog kolegu Džordža Rasela nakon što je sedmostruki svetski šampion ranije ove godine odlučio da napusti tim na kraju 2024. i da se pridruži Ferariju.

Volf je rekao da je imejl "osvetoljubiv" prema Hamiltonu u nameri da se nanese šteta vozaču pošto je odlučio da napusti Mercedes.

"Luis je deo tima već 12 godina, mi smo prijatelji, verujemo jedni drugima i želimo da završimo saradnju u dobroj atmosferi", rekao je Volf.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Kia Sportage – hrabar iskorak

U koncernu Kia-Hyundai, Kia je bila konzervativniji brat koji je igrao na sigurnu kartu. A, onda je došao novi Sportage i pokazao da je vreme da se napravi veliki iskorak napred.

Auto magazin/Armen Derbogosijan

14:00

13 h

Novo Sport Video Menu