Nova vest
Auto-moto 1

19.4.2024.

12:05

Miloš Pavlović nastupa u tri šampionata!

Srpski automobilista Miloš Pavlović predstojećeg vikenda na gran-pri stazi "Enco i Dino Ferari" u Imoli započinje svoj ovogodišnji trkački program.

Izvor: Miloš Pavlović PR

Miloš Pavlović PR team/Fabio Principe

Pavlović će ove sezone imati prilično gust takmičarski kalendar, s obzirom da će nastupiti u tri šampionata – Italijanskom GT šampionatu u trkama izdržljivosti (CIGT Endurance), italijanskom GT šampionatu u sprint trkama (CIGT Sprint) i, kao sporedni program, Lamborginijevom Super Trofeo Evropa takmičenju (Lamborghini Super Trofeo Europe).

U prva dva šampionata, Pavlović će se takmičiti automobilu Lamborgini Hurakan GT3 Evo2 (Lambroghini Huracan GT3 Evo2), a automobil će deliti sa Tajlanđaninom Pekom, sa kojim je bio u tandemu i prošle godine.

U Super Trofeo takmičenju voziće u tandemu sa Italijanom Alesiom Rufinijem. U sva tri šampionata, Pavlović će se takmičiti u okviru Pro-Am kategorije.

Miloš Pavlović PR team/Fabio Principe

Ovog vikenda, Pavlović u Imoli startuje u okviru Super Trofeo šampionata, koji se u većem delu sezone vozi u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti, što će mu doneti posebnu draž.

Kalendar je za Pavlovića dug i obiman i kroz tri šampionata sadrži ukupno 13 trkačkih vikenda, s tim što će se sezona završiti tek sredinom novembra.

"Ovo će definitivno biti dinamična i zanimljiva godina kad je reč o mom trkačkom programu. Vozim u tri šampionata i jako sam srećan i zadovoljan što je kalendar toliko popunjen i što će biti puno trkanja! Posebno zato što ću ove godine verovatno u italijanskom GT šampionatu izdržljivosti moći da se borim za neki dobar rezultat, a možda i za šampionsku titulu u kategoriji", rekao je Pavlović.

Pavlović i njegove timske kolege voziće “lamborginije” u okviru tima ASR (Auto Sport Racing), što je dobro poznato okruženje, s obzirom da je to praktično ista ekipa inženjera i mehaničara iz dosadašnjeg Bonaldi Motorsporta, koji je praktično samo preimenovan.

Uz pomenuti trkački vikend u Imoli, Super Trofeo Evropa takmičenje voziće se ove godine i na stazi Spa-Frankoršamp (Belgija), Le Man (Francuska, kao deo programa u okviru trke "24 časa Le Mana", Nirburgring (Nemačka), Barselona (Španija) i Herez de la Frontera (Španija, gde se vozi i ovogodišnje svetsko finale).

Italijanski GT endurans i sprint voziće se na čuvenim italijanskim stazama Valelunga, Muđelo, Imola i Monca.

Profimedia
Pavlović se automobilizmom bavi od 1991. godine, kada je učestvovao u karting šampionatu Jugoslavije. U kartingu je osvojio dve titule u SFRJ, a bio je i regionalni šampion Italije i vicešampion Evrope. U Japanu je 1996. godine postao pobednik Svetskog kupa "Trofej Ayrton Senna" u karting klasi "Formula A".

Prošao je sve značajne niže kategorije jednoseda, a titule je osvajao u Italijanskoj Formuli 3 2002. godine i "Nissan light" svetskom šampionatu 2004. godine. Osvojio je treće mesto u "Renault World Series 3.5" šampionatu 2007. godine, a potom se takmičio u "predvorju" Formule 1, GP2 seriji.

U 2014. godini, takmičio se u Blancpain Lamborghini Super Trofeo šampionatu, u kojem je osvojio titulu evropskog i svetskog prvaka. U 2015. godini postao je fabrički vozač Lamborghinija i tu dužnost obavlja i danas. Miloš je šampion italijanskog GT kupa 2022. godine.

Jedini je automobilista sa Balkana i među retkima u Istočnoj Evropi, koji je nosilac "superlicence" koja mu omogućava vožnju bolida Formule 1.

Miloš Pavlović PR team/Fabio Principe

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu