Nova vest
Tenis

Utorak, 24.01.2023.

08:50

Đoković odlučio da ne rizikuje

Iako ga leva noga nije mučila u ponedeljak, Novak Đoković odlučio je da ne menja rutinu pred mečeve na Australijan openu.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković odlučio da ne rizikuje
Foto: Profimedia

Tako je srpski teniser i ovaj put slobodan dan između mečeva iskoristio za oporavak i odmor, a preskočio zvanični trening.

Nije ga bilo u zvaničnom protokolu, a na terenima je primećen samo njegov trener Goran Ivanišević, koji je nosio rekete na španovanje, javlja reporter B92.net iz Melburna, Milan Tomić.

Đoković je u ponedeljak bio dominantan protiv Aleksa de Minora (6:2, 6:1, 6:2), a u sredu ga čeka najteži izazov do sad.

U pitanju je Rus Andrej Rubljov, peti nosilac u Melburnu. Njih dvojica igraće u sredu od 9.30 po našem vremenu.

Za razliku od Đokovića, Rubljov je u osmini finala igrao maraton od pet setova, a prošao je dalje preokrenuvši 1:4 u gemovima i 0:5 u taj-brejku petog seta protiv Holgera Runea.

Đoković je dobio Rubljova u dva od tri međusobna susreta, oba na Završnim mastersima u Torinu pretprošle i prošle godine, dok je jedini poraz doživeo u finalu Srbija opena 2022.

Pobednik ovog meča će u polufinalu AO igrati sa boljim iz duela između Amerikanaca Bena Šeltona i Tomija Pola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve