Nova vest
Tenis

Petak, 13.01.2023.

09:00

Đoković priredio spektakl, dobio ovacije i pokazao da je spreman za AO VIDEO

Novak Đoković vratio se na Rod Lejver Arenu posle dve godine i priredio šou pred 15.000 navijača koji su ga dočekali ovacijama.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković priredio spektakl, dobio ovacije i pokazao da je spreman za AO VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Bilo je i ponekih zvižduka, ali je australijska publika ipak sa oduševljenjem dočekala svoj devetostrukog šampiona.

Đoković je priredio spektakl sa Nikom Kirjosem i njihovim gostima, ali je posle sat i po igre izgubio sa 3:4 (3:5), 4:2, 9:10.

Rezultat je, naravno, bio u drugom planu, ali smo u ovom meču dobili potvrdu da je povreda koju je Đoković zaradio prošle nedelje u Adelejdu prošlost.

Lako se kretao, jako udarao, i u svom stilu proklizavanjima stizao neke sjajne Kirjosove paralele i dijagonale.

Nakon što su prvi deo meča se više fokusirali na tenis, u drugom setu je krenuo šou za publiku, a u njemu je prednjačio pre svih Đoković.

Od jednog navijača je prihvatio i savet koji mu je doneo poen, pa se "zahvalio" Goranu Ivaniševiću na saradnji.

A potom je nekoliko puta zaplesao na terenu, prvo uz mrežu, potom je vrckao pozadinom na osnovnoj liniji, da bi nakon osvajanja seta zaigrao i srpsko kolo.

U trećem setu su stigla pojačanja, prvo su nekoliko poena Đoković i Kirjos igrali sa teniserima u kolicima, a tokom ovog dela meča su nosili mikrofone pa smo mogli direktno da čujemo šta pričaju i kako to izgleda na samom terenu.

A spektakl je vrhunac doživeo kada su Đokoviću i Kirjosu saigrači postalo dvoje klinaca, jedan dečak sa Nikom i jedna devojčica, inače Srpkinja, sa Novakom.

Upravo im je Đoković posvetio najviše pažnje, konstantno pričao sa njima, slao im lopte, hvalio ih, savetovao, a kada je njegova dubl partnerka osvojila poen, on joj se i naklonio.

Na kraju, Kirjosev saigrač je rešio meč na oduševljenje 15.000 navijača.

Kako je sve to izgledalo, mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu