Nova vest
Tenis

Utorak, 01.02.2022.

17:15

Nadal: Ni Đoković, ni ja... 21 nezaboravno i nedovoljno

Španski teniser Rafael Nadal pričao je o GOAT trci.

Izvor:

Autor:

Nadal: Ni Đoković, ni ja... 21 nezaboravno i nedovoljno
EPA-EFE/YOAN VALAT

Rafa je stigao do 21. grend slema, pošto je pobedio Medvedeva u finalu Australijan opena, na kom nije igrao Novak Đoković.

Nadal smatra da nijedan igrač nije važniji od samog sporta i da će posle njega i Đokovića doći i drugi šampioni.

"Desiće se ono što se dešavalo celog mog života, tenis se nastavlja. Ne postoji igrač koji je važniji od samog sporta, nijedan igrač, ni u ženskoj konkurenciji, ni Đoković, ni ja, ni bilo ko drugi nije važniji od samog sporta. Na kraju će svake godine biti četiri Grend slemova i devet Mastersa 1.000 i drugih turnira. Tako će biti i dalje, bili mi tu ili ne. Sa time će tenis biti u dobrim rukama. Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo poslednjih 20 godina živeli u posebnom vremenu. Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja... ali tenis će se nastaviti i doći će drugi šampioni", rekao je Nadal za "AS".

Za sada, broj 21 nije toliko bitan i ta brojka trenutno nije dovoljna za GOAT-a.

" Za mene je 21 dodavanje još jednog broja. Na kraju, nismo gotovi i logično je da 21 ne bude dovoljan da završite kao onaj sa najviše Grend slemova u istoriji. Kažem to iskreno i kao što sam rekao na konferenciji za novinare i ostajem pri tome. Za mene je doći do broja 21 nešto nezaboravno, a način na koji je to urađen čini ga mnogo posebnim. Nastaviću da radim na svoj način uživajući u tenisu", kaže Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d