Nova vest
Tenis

Utorak, 01.02.2022.

16:30

Toni Nadal: Ne znam šta bi se desilo da je bio Novak

Toni Nadal, stric novog šampiona Australijan opena Rafaela Nadala, dotakao se Novaka Đokovića.

Izvor: MS

Autor: MS

Toni Nadal: Ne znam šta bi se desilo da je bio Novak
EPA/YOAN VALAT

Španac je osvojio trofej na Grend slemu u Melburnu, gde je Đokoviću oduzeta šansa da brani isti zbog političkih dešavanja.

Toni Nadal kaže da nije siguran kakav bi epilog bio da je prvi teniser sveta imao priliku da igra.

"Novak je veliki igrač, ne znam šta bi se desilo da je igrao... I ne razmišljam o tome. Đoković je zauzeo stav da se ne vakciniše i krenuo je za Australiju, koja je nametnula pravila. Nije igrao, a Rafa je igrao finale sa Medvedevom. Ako Rafa igra dobro, ima šanse i protiv Đokovića", rekao je Nadal za jedan španski radio.

Do pre samo dva meseca nije se ni znalo da li će "Bik sa Majorke" učestvovati na Australijan openu.

"Rafael je uvek davao sve od sebe, odrastao je sa idejom da je napredak uvek moguć i da je glavni izazov da se usavršavaš svakodnevno. Kao rezultat toga dolaze i titule, kao što je sada na Australijan openu".

Nadal sada ima 21 Grend slem titulu, jednu više od Đokovića i Rodžera Federera. Naredna bitka po tom pitanju biće na Rolan Garosu

"Kada ga je osvojio Australijan open 2009. godine nije uspeo Rolan Garos. Nadam se da će ove godine biti drugačije. Videćemo posle aprila ko je favorit. Sigurno je da će u Pariz otići sa samopouzdanjem, da opet podigne trofej", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d