Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.01.2022.

09:50

Senator iz Australije: Mediji su satanizovali Novaka

Aleks Antić, australijski senator srpskog porekla, ističe da se ne slaže sa odlukom kojom je srpski teniser Novak Đoković deportovan.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Senator iz Australije: Mediji su satanizovali Novaka
Foto: Profimedia

On je u razgovoru za TV PRVA pričao o dešavanjima protiklih dana u Melburnu.

"Mislim da nema veze sa izborima. Ono što se dešavalo jeste da je Novak putovao tamo, da je imao važeću vizu i medicinsko izuzeće. Kada je stigao, ministar je odlučio da je Novak pretnja zdravlju. Ne verujem da je to vezano za izbore, međutim, ne slažem se sa odlukom i pisao sam mu. Nažalost, Novak je deportovan, viza mu je poništena i mislim da je to šteta. Jako tužno i zbog toga sam tužan", poručuje Antić.

Na pitanje da li mu je neko odgovorio kada je pisao ministru Aleksu Houku, on je istakao da još nije dobio odgovor.

"Da budem pošten, nisam ni očekivao odgovor. Želeo sam da izrazim svoj stav. Jednostavno, to nam ne pomaže... Razočaran sam odlukom ministra", naveo je Antić.

Razočaran je i tretmanom svetskog broja jedan u medijima.

"Jedna od stvari koja se desila u Australiji je da su mediji postali neprtijateljski prema Novaku. Nisu ga lepo tretirali. Odlučili su da ga satanizuju. Australijanci generalno vole Novaka. Međutim, atmosfera je mnogo drugačije nego pre dve godine. Australijnci se plaše svega što se dešava i to je imalo velikog uticaja na odluku. Novak nije pretnja i mnogi to smatraju", kazao je on.

Antić je naveo i da su poznati sportisti u Australiji podržali Đokovića, te da je ministar za imigraciju Aleks Houk doneo odluku u skladu sa svojim ingerencijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve