Vesti - Australian Open 2022 -

Lajović: Mnogi vrhunski igrači nisu podržali Đokovića

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je na konferenciji za medije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Nikola Krstic/Alamy Live News
Foto: Profimedia/Nikola Krstic/Alamy Live News

Lajović je uspeo da se plasira u drugo kolo Australijan opena pobedivši Martona Fučoviča sa 3-2 u setovima.

Lajovića na konferenciji za medije nije izbeglo pitanje o Novaku Đokoviću i evo šta je imao da kaže.

"Sve što se dogodilo je nezamislivo, mislim da su ga vrlo loše tretirali i da je doneta odluka sama po sebi pogrešna, a tek razlog zbog kog su sve to uradili, jer je sve bazirano na ideji. To nije ispravno. Nadam se da će u budućnosti stvari biti bolje po njega i da će u istoriji tenisa biti upisan kao najbolji igrač svih vremena, a da će sve ovo biti događaj koji ga je samo usporio", rekao je Lajović.

Na konstataciju da Đokovića možda čeka isti scenario u Sjedinjenim Američkim Državama, usledilo je pitanje šta je rešenje za Novaka Đokovića, a Lajović kaže:

"Budućnost svega toga zavisi od pandemije, zakona koje budu donele vlade i ostale stvari. Naravno, biće tu nekih teških odluka koje će morati da se donesu. Sada ne možemo mnogo da kažemo na tu temu, ko zna šta će se dogoditi. Sada je situacija ovakva, ali sve može da se promeni i nadam se da će na kraju svi teniseri normalno igrati turnire",
rekao je Dušan Lajović.

Koilko je teško da se spremite kada se nosite sa drugačijim pravilima koja se pritom stalno menjaju?

"Moje lično iskustvo pokazuje da je to veoma teško, raspored turnira, putovanja, različiti zakoni i scenarija, a pogotovo se to odnosi na turnire u zatvorenom prostoru gde vidiš samo halu u kojoj igraš i hotelsku sobu. Naravno, u poslednjih par meseci smo živeli malo normalnije i to sada nije moguće... Veliki korak je što se društvo polako vraća na ono što je nekada bilo, ali videćemo kako će to ići sa novim tipovima koronavirusa, jer će biti užasno teško vratiti se da igramo pred praznim tribinama"

Lajovića su pitali da li je razočaran što nije mnogo igrača podržalo Novaka Đokovića, što je Nik Kirjos recimo uradio...

"Nik Srbin? Kao što sam rekao srpskim novinarima, čuo sam se sa Novakom i poslao mu poruku podrške jer je očigledno da mu je ovo teško palo. Ne znam kako razmišljaju veliki igrači i kakav je njihov stav povodom svega ovoga jer je bilo previše netačnih informacija u medijima ovih dana pa nema smisla da to mnogo komentarišem. Video sam da je dobio podršku od nekih ljudi, ali mnogi vrhunski igrači to nisu učinili. Možda misle da je favorit ispao pa imaju korak manje ka tituli, a možda i nije to razlog. Svakako, mislim da je dobio veliku podršku i kada god popričam sa nekim u svlačionici ili na turniru, čujem da ga podržavaju. Svi ljudi iz Srbije su stali uz njega"

O samom meču i pobedi nad Fučovićem, rekao je:

"Bio je to napet meč, težak protivnik i osoba od koje sam već dva puta gubio. Ipak, činilo se da sam bio na pravom mestu u pravo vreme i igrao dosta bolje nego tokom prethodnih nedelja pa sam kontrolisao igru i držao se plana. Bilo je nekih padova, pogotovo u d rugom setu i videli ste i sami koliko je on čvrst protivnik pa je sve otišlo u pet setova. Imam osećaj da sam dobro igrao i da ukoliko nastavim sa tim imam odlične šanse da napravim dobar rezultat"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.