Vesti - Australian Open 2022 -

Saopštenje porodice Đoković: Skandalozno ponašanje, ali smo verovali

Nakon mnoštva reakcija iz celog sveta, stiglo nam je i saopštenje porodice Đoković.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Novak Đoković je poleteo iz Australije i preko Dubaija krenuo put Beograda, a njegovi najbliži istakli su razočaranost celokupnim raspletom sage koja je trajala 11 dana.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena:

"Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju.

Ovde nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali.

I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, verovali smo da će sport pobediti. Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi “javni interesi” neće biti izgovor za odluku koja je doneta.

Ovo su teški trenuci, pogotovo za Novaka, ali ono što moramo da uradimo svi, pre svega mi, kao njegova porodica, jeste da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer plej koji je ovde u potpunosti izostao.
Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio.

Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovek.

Porodica Đoković".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.