Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.01.2022.

10:40

Ko je sad favorit AO – kakve su Nadalove šanse za 21. GS?

Izbacivanje Novaka Đokovića iz Australije potpuno menja sliku predstojećeg turnira u Melburnu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ko je sad favorit AO – kakve su Nadalove šanse za 21. GS?

Najbolji teniser sveta je bio favorit za osvajanje titule, četvrte uzastopne, druge ukupno, te rekordnog 21. Grend slema.

Dan uoči turnira, dok se čekalo konačno suđenje Đokoviću, najpoznatija svetska kladionica Viljem Hil je ipak davala jednake šanse za titulu Đokoviću i Rusu Danilu Medvedevu, koji ga je pobedio u finalu US opena u septembru.

Sada je, logično, glavni favorit za trofej "Ozi opena" Medvedev sa kvotom 2,50.

Drugi na listi kladionica je Nemac Aleksander Zverev sa 3,25, dok je treći favorit Rafael Nadal sa kvotom 6,50.

Nadal ima šansu da postane teniser sa najviše osvojenih Grend slem titula jer su on, Đoković i Rodžer Federer, koga takođe nema u Melburnu, izjednačeni sa po 20 titula.

Daleko manje šanse za slavlje u Australiji daju se Grku Stefanosu Cicipasu (17), sledi talentovani Italijan Janik Siner (21), a potom njegov zemljak Mateo Beretini (34).

U ženskoj konkurenciji, favorit broj 1 je domaća teniserka Ešli Barti sa kvotom 3,75, ispred braniteljke titule Japanke Naomi Osake (7) i Poljakinje Ige Švjontek (13).

Australijan open počinje u noći između nedelje i ponedeljka.

Pratite Australijan open u B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve