Nova vest
Tenis

Utorak, 16.02.2021.

16:05

Đoković: To mi je bilo olakšanje, naravno da nisam ponosan

Novak Đoković je rekao da je meč protiv Aleksandra Zvereva bio verovatno najteži u dosadašnjem toku turnira.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: To mi je bilo olakšanje, naravno da nisam ponosan
EPA-EFE/DAVE HUNT

Srpski teniser je slavio posle preokreta sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale.

"Danas je bilo puno ključnih momenata. Teško je odabrati jedan samo. Bio je ovo rolekoster u svakom smislu te reči. Trebalo mi je vremena da se zagrejem, da počnem da osećam lopticu, da se krećem... Pred kraj prvog seta sam počeo da se osećam mnogo bolje na terenu, posle sam bolje igrao. Osećam se iscrpljeno. Bio je ovo težak meč, sjajna bitka. Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica. Ulazeći u meč, znao sam da će biti verovatno najteži na turniru do sada. Do poslednjeg servisa je bilo neizvesno", rekao je Đoković.

"To mi je bilo olakšanje. Mislim, ne bih preporučivao ovakvu vrstu olakšanja (smeh). Naravno da nisam ponosan na ovakve trenutke. Kada slomim reket, naravno da se ne ponosim time. Prolazim kroz puno različitih emocija, unutrašnjih bitaka. Svi su različiti. Imam svoje demone sa kojima moram da se borim, a siguran sam da ih i svi drugi imaju. Svako se na svoj način bori sa tim. Meni se to dogodilo danas i zapravo mi je pomoglo. Jednostavno se toliko stvari skupi...", istakao je Novak.

Novak će u polufinalu igrati protiv Aslana Karaceva u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve