Nova vest
Tenis

Utorak, 16.02.2021.

14:50

Đoković imao više asova nego Zverev: To je čudo

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Sašu Zvereva i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Izvor: SN

Autor: SN

Đoković imao više asova nego Zverev: To je čudo
EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković je posle sjajne igre u meču koji je trajao preko tri sata sa 3-1 porazio Aleksandra Zvereva i plasirao se u polufinale,

Odmah posle meča, na terenu, Novak je dao izjavu i objasnio šta se to desilo u prvom, a onda i nakon prvog seta.

"Nekako sam se osećao kao da mi je potrebno više vremena da se zagrejem, bilo je veoma napeto u završnici prvog seta i posle sam krenuo bolje da se krećem i bolje sam servirao pa sam na kraju imao vise asova što je pravo čudo. U poslednim momentima bilo je izjednačeno mnogo pritiska... Emotivan sam, posle velike borbe sam preživeo i Saši sve čestitike. Nije imao sreće"

Prvi set je dobio Zverev, a naredna tri je dobio Novak Đoković.

"Posle drugog seta sam loše ušao u treći set i izgubio servis veoma rano pa u četvrtom sam uspeo da dobijem fokus nazad i da sve krene u pozitivnom pravcu, kao što sam i rekao, ne bi bilo nezasluženo da je Zverev dobio, ovo je bio veliki izazov"

"Ne, nisam se mučio. Barem kada su povrede u pitanju, nekoliko puta sam se u prošlosti povlačio, US Open, Vimbldon... To su povrede, one se dešavaju... Kada imaš magične ruke fizija i medicinskog tima, sve je dosta lakše. Pomogli su mi da se izvučem iz ovoga i to su velike svari, oni te vrate u mogućnost da se takmičiš, tu su i treninzi i neke druge stvari"


Karacev i Đoković nikada ranije nisu igrali jedan protiv drugog.

"Nisam ga uopšte gledao kako igra, dok nije došao ovde na Australijan open. Odlično se kreće, fizički je snažan, ima odličan bekend, bio je težak posao za Dimitrova i sve druge jer je Karacev igrao sjajno. Malo smo trenirali, zbog svega toga i imamo mnogo povreda. Nadam se dobrom meču sa Karacevim
", rekao je Novak Đoković posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve