Nova vest
Tenis

Subota, 13.02.2021.

02:30

Krajinović ispao posle velike borbe – 17. pobeda u nizu Medvedeva

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na Australijan openu.

Izvor:

Autor:

Krajinović ispao posle velike borbe – 17. pobeda u nizu Medvedeva
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Krajinović je u trećem kolu poražen od Danila Medvedeva sa 3:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:0.

Meč je trajao tri sata i šest minuta.

Medvedev je meč otvorio brejkom u prvom gemu i rutinski je taj brejk održavao. Krajinović nije imao nijednu brejk loptu, a ponovo je svoj servis ispustio u devetom gemu.

Rus je napravio brejk i osvojio prvi set, čime je dobio priliku da servira prvi u drugom setu, što mu je dodatno olakšalo posao.

Brejk u drugom setu pravi u šestom gemu pri rezultatu 3:2 i brzo dolazi do 5:2. Krajinović je imao dve brejk lopte na 5:3, kada je Medvedev servirao za 2:0 u setovima, ali je Filip dva puta pogrešio i Rus je to neutralisao.

Sa nova sigurna dva servisa ponovo osvaja set sa 6:3.

Krajinović je napravio brejk u trećem setu i poveo 3:1, ali je odmah ispustio svoj servis i Medvedev je u narednom gemu vratio brejk.

Pri rezultatu 4:3 Krajinović ne koristi dve brejk lopte, a onda na 4:4 Krajinović spašava tri brejk lopte.

Medvedev je pri rezultatu 5:4 za Krajinovića servirao za ostanak u setu, ali Filip pravi brejk i osvaja treći set i više nego zasluženo.

Nastavio je sa sjajnom igrom i u četvrtom setu, a na startu je spasao dve brejk lopte. I onda je napravio pritisak na servis Medvedeva i napravio brejk za 3:1, pa je u narednom gemu taj brejk i potvrdio za 4:1.

Održao ga je do kraja seta i došao do izjednačenja fantastičnom i ubedljivom igrom.

Filip nije imao snage za peti set, što se odmah videlo. Medvedev je prvo napravio jedan, a zatim i drugi brejk i stigao do 5:0. Tu je meč bio rešen. Prvi put u karijeri, u sedmom pokušaju, Medvedev je slavio posle pet odigranih setova.

Sledeći protivnik mu je Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg Lajv bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve