Utisak dana - Australian Open 2021 -

"Nemoj da me shvatiš pogrešno – ali ko si ti, odakle si došao?"

Ruski teniser Aslan Karacev napravio je najveće iznenađenje tokom dosadašnjeg Australijan opena.

MT
Podeli
EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Krenuo je od kvalifikacija i stigao do polufinala glavnog žreba, gde će igrati sa Novakom Đokovićem.

Jedan novinar mu je na konferenciji rekao da ne bi želeo da bude nepristojan, pa ga onda i zamolio da kaže nešto više o sebi, odakle je?

Pročitajte još:

* As za kraj, Novak je u polufinalu Australijan opena

* Zverev: Novak vam je to verovatno rekao

* "Neću da treniram ni za polufinale – ne moram"

* Istorija – niko nikad kao Novak!

* Đoković: To mi je bilo olakšanje, naravno da nisam ponosan

* "Novak je Novak – uvek nađe način da se vrati u meč"

* Đoković imao više asova od Zvereva: To je čudo

"Rođen sam u Rusiji, u gradu Vladikavkaz. Preselio sam se u Izrael kada sam imao tri godine, sa porodicom, a zatim sam tamo počeo da treniram. I u I Jafu, Tel-Avivu. Mislim da to znate. Tamo sam odrastao, vežbao do 12. godine, a zatim sam se sa ocem vratio u Rusiju. Tada sam živeo u Rostovu, zatim gradu pored – Taganrogu, tamo sam našao sponzora. Rekli su ’U redu, pomoći ćemo vam, preselićete se u Nemačku, u Hale’. Bio sam tamo dve godine, a onda sam otišao u Barselonu. Poslednje tri godine radi sa Jahorom Jatskim, svojim trenerom, u Belorusiji, u Minsku. Tu je i fitnes trener Luis iz Portugala. Radimo zajedno skoro tri godine", ispričao je Karacev, koji je po majci Jevrej.

Da li je svestan koliki je uspeh napravio?

"Naravno da razmišljam šta će se dogoditi. Naravno da je neverovatno da sam došao do polufinala, a počeo sam u kvalifikacijama. Samo pokušavam da uživam u trenutku, idem rundu po rundu."

Pre 12 meseci je gledao Novaka kako podiže trofej, a sada će se za plasman u finale boriti upravo sa njim. Da li je verovao u to?

"Naravno da ne. Pre četiri meseca sam bio 100 i neki, 116. Moj prvi korak je bio da pokušam da do kraja 2020. uđem u prvih 100, ali to se nije dogodilo. Pa sam onda rekao, moj prvi korak će biti da uđem u Top 100. Dakle, to je bio moj plan", podvukao je Karacev.

On će protiv Novaka igrati u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.