Nova vest
Tenis

Utorak, 04.02.2020.

11:07

"Pogledajte koga je Đoković pobeđivao u Grend slem finalima"

Bivši australijski teniser Pet Keš govorio je o "jednoj šansi" Rodžera Federera i načinu na koji je Novak Đoković dolazio do Grend slem trofeja.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Federer je na Australijan openu izgubio u polufinalu od Novaka Đokovića, koji je na kraju osvojio titulu, osmu u Melburnu.

Keš, koji je 1987. osvojio Vimbldon, veruje da Federer može da osvoji još jedan Vimbldon, kojih za sada ima osam.

"Federer ima šansu – verovatno samo još jednu pravu šansu – da osvoji još jednu titulu na Vimbldonu. Verujem da je on i dalje među najboljima na travi, i dalje je dovoljno dobar", rekao je Keš za "BBC Radio 5".

Pedesetčetvorogodišnji Austarlijanac kaže da nije sve u kvalitetu.

"Svaka manja povreda ili korak unazad za starije igrače su ogroman problem. Svaki turnir je drugačiji i zavisi od toga šta se desi pre mečeva i povreda", dodaje Keš.

On je prokomentarisao i GOAT borbu, koju bi mogao da odluči broj osvojenih Grend slem titula (Federer 20, Nadal 19, Đoković 17).

"Pogledajte koga je Đoković pobeđivao u finalima. Pobedio je Congu i Andersona, ali je uglavnom pobeđivao Marija, Nadala i Federera. Manje-više je samo njih i pobeđivao i to je izuzetan način da nakupite Grend slem titule. O njihovim uspesima morate da pričate pojedinačno i veoma je teško odlučiti se za najvećeg svih vremena", jasan je Keš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d