Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.01.2020.

13:09

Federer: Prvi put u karijeri sam mogao da predam

Rodžer Federer se obratio javnosti posle eliminacije sa Australijan opena.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer: Prvi put u karijeri sam mogao da predam
Photo by Hannah Peters/Getty Images

Federer je u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije poražen od Novaka Đokovića u tri odigrana seta.

Tridesetosmogodišnjak iz Bazela je u četvrtfinalu protiv Tenisa Sandgrena jedva završio meč zbog fizičkih problema, pa je njegov izlazak na polufinalni meč bio doveden u pitanje.

"Mislio sam da će sve biti okej. To veče sam išao pod skener i sve je bilo okej, a narednih dana se nisam trošio, napravio sam dan pauze i nisam trenirao. Danas nisam imao nikakvih problema i to je bio pozitivan znak", rekao je Federer posle poraza rezultatom 7:6, 6:4, 6:3.

On je istakao da se dobro osećao u petom setu protiv Sandgrena, što je bio pozitivan znak, ali je na kraju prvog protiv Đokovića zatražio medicinski tajm-aut.

"Mislim da ne bih ni izašao na teren da nisam osećao da imam šansu da pobedim. Videli smo da sam uspeo da pružim otpor, nisam ni znao kako se on oseća. Novak je sjajan, sjajan igrač, svi to znamo. On vas tera na udarac više, dobro riternira, dobro se kreće. Mentalno je veoma jak".


Pročitajte još "Izvukao sam se u prvom setu, poštovanje za Federera što je igrao"

Rodžer je u prvom setu bio u nekoliko navrata na korak od vođstva, ali je Novak nekako uspeo da se provuče.

"On ima širok arsenal kojim može da reši svaki problem. Možda su mu radili i živci. Siguran sam da se nije osećao lagodno na početku, ali je uspeo da pronađe način (da se izdigne iznad problema)", rekao je Federer i nastavio:

"Kao što sam rekao, osećao sam da je postojao način da nešto uradim danas, kao i da mi se povreda neće pogoršati. Da se pogoršala, danas bih prvi put predao meč (nikada u karijeri nije predao meč koji je započeo prim. aut.). Pričao sam sa svojim timom oko toga, dogovorili smo se koliko loše moram da se osećam (da bih predao). Ali, nikada nije došlo do toga, što je dobro. Ipak, morao sam da budem oprezan", zaključio je Rodžer.

Novak se u finalu Australijan opena, u nedelju ujutru, sastaje sa boljim iz duela Tim – Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve