- Australian Open 2020 -

"Moj mentor" – kako je Kobi pomogao Novaku da se vrati u vrh?

Zvaničan sajt ATP podsetio nas je veliko prijateljstvo Novaka Đokovića i tragično preminulog – i legendarnog – Kobija Brajanta.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Daniel Pockett/Getty Images
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Brajant je u nedelju u prepodnevnim časovima poginuo u padu helikoptera, a zajedno sa njim stradala je i njegova ćerka Điđi (13g).

ATP nas podseća na izjave Đokovića i Brajanta, koji su podelili priču kako je popularni "Mamba" pomogao srpskom igraču da se prebrodi sve mentalne i fizičke prepreke.

Novak se posle toga vratio u vrh, a jedan od mentora bio je mu je Brajant.

"Kobi je jedan od mojih mentora. Imao sam nekoliko telefonskih razgovora s njim. Naravno i viđali smo nekoliko puta u prethodnih par godina. Kada sam prolazio kroz povredu lakta mučio sam se mentalno i emocijalno... da se nosim sa svim tim različitim stvarima koje su mi se dešavale... pad na ATP listi, zatim povratak u vrh, Kobi je bio jedan od ljudi koji su mi davali vredne savete i smernice da verujem u sebe u taj proces", rekao je Novak i dodao:

"Veoma sam zahvalan što je bio tu za mene, kao podrška. Volim Kobija, ko ga ne voli? On je sjajan čovek i jedan od najbolji košarkaša, a i uopšte sportista svi vremena".

Brajant je posetio US open 2019. godine kada je za ESPN otkrio kako je pomagao Novaku u njegovom procesu povratka u vrh.

"Novak je prolazio kroz sledeći proces – 'fizički nisam tamo gde sam nekada bio. Kako da se prilagodim'. Pričali smo o tome mnogo, o prihvatanju toga da sportista sebi kaže – 'nisam ono što sam nekada bio'", r
ekao je Brajant i dodao:

"Novak je moj čovek. Imamo sjajnu i dugu prijateljsku vezu".

Konačan ishod znamo, Novak se posle povrede lakta vratio na pobedničku stazu osvojivši veliki broj trofeja, a veliku ulogu u tom procesu imao je sam Kobi.

prethodna strana 1 / 39 sledeca idi na stranu