Nova vest
Tenis

Četvrtak, 10.01.2019.

08:32

Žreb po meri za Novaka – na Rodžera i Rafu tek u finalu!

Novak Đoković će u prvom kolu Australijan opena igrati protiv, još uvek nepoznatog, kvalifikanta.

Izvor: LN

Autor: LN

Žreb po meri za Novaka – na Rodžera i Rafu tek u finalu!
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Đoković će svog protivnika dobiti nakon što se završe kvalifikacije, u petak ujutru.

U drugom kolu najbolji teniser sveta može da se sastane sa boljim iz duela između Francuza Žo-Vilfrida Conge i Slovaka Martina Kližana, dok ga posle toga najverovantije očekuje duel sa Denisom Šapovalovim.

Ako sve prođe po planu, Novak bi u osmini finala trebalo da igra protiv Davida Gofana ili Danila Medvedeva, dok bi četvrtfinalu trebalo da se sastane sa Keijem Nišikorijem.

U polufinalu bi mogao da bude viđen pravi spektakl – ukoliko ne naprave kiks, u toj fazi turnira sastaće se finalisti londonskog Završnog mastersa Đoković i Aleksander Zverev. Nemac će na putu do polufinala najveći izazov imati protiv Dominika Tima.

Novak neće moći da igra sa drugim i trećim teniserima sveta, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, sve do finalnog meča Australijan opena.

Janko Tipsarević je u prvoj rundi, na prvom turniru posle godinu i po dana, dobio jako težak zadatak u vidu bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, 20. nosioca turnira.

Dušan Lajović će imati nešto lakši zadatak pošto je njegov protivnik u prvoj rundi Pablo Kuevas, urugvajski teniser koji se već duže vreme nalazi u jako lošoj formi.

Laslo Đere je imao sreće, pošto je kao neko ko nije nosilac u prvoj rundi dobio Rusa Jevgenija Donskoja, trenutno 95. tenisera na planeti, dok će Filip Krajinović imati teži zadatak u vidu italijanskog tenisera dobro poznatog srpskoj javnosti, Marka Čekinata.

Od srpskih tenisera u glavnom žrebu mogu da se nađu još Miomir Kecmanović i Viktor Troicki.

Rodžer Federer i Rafael Nadal nalaze se u totalno suprotnom delu žreba od Novaka Đokovića, a njihov potencijalni duel zakazan je za polufinale.

Federer u pvom kolu igra protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, dok ga u drugom očekuje duel između neog od kvalifikanata koji bude bolji u prvoj rundi. Posle toga, u trećem kolu, moguć je okršaj sa Gaelom Monfisom.

Švajcarca u četvrtom kolu čekaju ili Stefanos Cicipas ili Nikoloz Basilašvili (ukoliko ne bude iznenađenja), a u četvrtfinalu od potencijalnih protivnika tu su Roberto Bautista Agut, Marin Čilić, Karen Hačanov i čak Endi Mari.

Mari nije imao sreće u žrebu i njega u prvom kolu čeka 22. nosilac, Španac koji je pobedio Đokovića u polufinalu Dohe, Roberto Bautista Agut.

Rafael Nadal nema težak posao u prva dva kola, gde će po projekciji morati da prođe Džejmsa Dakvorta i Jan-Lenarta Štrufa. U trećoj rundi imaće motivisanog domaćeg tenisera Aleksa de Minora, a u osmini finala duel sa verovatno ili Dijegom Švarcmanom ili Kaljom Edmundom.

U četvrtinalu "bik sa Majorke" može da igra protiv Kevina Andersona, Grigora Dimitrova ili Džona Iznera, dok ga u polufinalu već očekuje pomenti Rodžer Federer, ukoliko Švajcarac prođe do tog dela takmičenja.

Glavni žreb Australijan opena počinje 14. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve