Nova vest
Tenis

Subota, 26.01.2019.

14:45

Kejhil: Novak bliži pobedi, ali nek bude meč za pamćenje

Bivši australijski teniser i nekadašnji trener Ane Ivanović, Daren Kejhil, veruje da Novak Đoković ima dovoljno oružja da sedmi put slavi u Melburnu.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Kejhil: Novak bliži pobedi, ali nek bude meč za pamćenje
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Uoči velikog nedeljnog finala koje počinje u 9.30 po centralnoevropskom vremenu, Kejhil smatra da će to biti velika bitka i da razni detalji mogu da odluče pobednika.

Na pitanje šta očekuje i koga vidi sa velikim šampionskim peharom u rukama, Kejhil je rekao da je svetski broj jedan u blagoj prednosti.

"To je zaista preteško pitanje jer obojica igraju na neverovatnom nivou. Ono što je Novak uradio sa Pujem... Veoma malo je grešio i divno je neutralisao brzinu lopte protivnika, što će morati da učini i protiv Rafe jer Španac trenutno igra najbolje u životu na betonu, barem po mom mišljenju. Servis mu je u proseku brži za tri do četiri milje, procenat mu je visok i dominira prvim udarcem u razmeni, ali to može da bude malo drugačije protiv Novaka, jer se do sada nije sastajao sa igračima Đokovićevog kalibra. Naginjem prema Novakovoj pobedi, a navijam za to da dobijemo sjajan meč u četiri ili pet setova", rekao je Kejhil.

Australijanac veruje da je psihološki u prednosti Đoković i to iz nekoliko razloga.

"Mentalno je to malo na strani Novaka jer je u Melburnu toliko puta osvajao titulu i jer ima odličan skor sa Rafom na betonu. Ipak, ovo je druga vrsta Nadala koju vidimo na ovom turniru .Ulazi u teren, pokušava da bude agresivan, češće udara forhend po paraleli, a tu je i servis. Takođe, kretanjem je ofanzivniji jer stoji bliže liniji. Kažem, mentalno je mala prednost na strani Novaka, ali nikada se ne zna sa ovom dvojicom, uostalom, zato i skor jeste 27-25, toliko je blizu", rekao je Kejhil.

Agresivnost je jedna od osnovnih komponenti Nadalove igre i nema sumnje da će i protiv Novaka pokušati da poen vodi od početka, da se igra u njegovom ritmu.

"Mislim da na taj način igra od prve runde jer zna da samo tako može da pobedi. Dakle, treba da nastavi u istom ritmu. Ako uđe u previše razmena po dijagonali sa Novakom, tu Đoković ima sposobnost da igra pod oštrijim uglom, sjajno menja smer lopte i može da naškodi Rafi po paraleli. Mislim da Nadal neće želeti previše dugih razmena, to će biti ravnoteža između agresivnog stila igre sa jedne i nepreuzimanja toliko rizika sa druge strane", zaključio je Kejhil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve